17. mai giveaway fra Dr.Oetker og oppskrift på marshmallow

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]! I dag har jeg et superfint flaggstrøssel som giveaway til dere kjære lesere 🙂 Dette kommer fra Dr.Oetker. Her har jeg laget marshmallow og dyppet i 17 mai fargene

 

Jeg har 4 bokser med flaggstrøssel fra Dr.Oetker som jeg gir ut til 4 lesere 🙂

 

Det eneste du trenger å gjøre er å kommentere under dette innlegget 🙂 Skriv gjerne hva du bruker å servere av bakst på 17. mai! Morsomt å høre om noen av dere har faste tradisjoner. Jeg bruker ikke lage noe fast, men heller prøve noe nytt 😉 I år har jeg så lyst på en Daim iskake så tror det må bli det…

Ta gjerne en titt på nettsiden Kakeprat, der får du masse oppskrifter på bakst av alle slag 🙂

 

Her kommer først oppskriften på

Marshmallows

hentet fra Sweetapolita

 

4,5 ts gelatinpulver

125 g kaldt vann

170 g sukker

170 g Dr.Oetker glukose eller sirup ( delt i 2 deler )

62 g vann

litt salt

2 ts vanilje ekstrakt, eller Dr. Oetker vaniljetwister, vaniljesukker eller evt frø fra 1 vaniljestang

 

Melis til å ha utenpå

Flaggstrøssel fra Dr. Oetker

Form på ca 20 cm x 20 cm. Kan bruke større form, blir bare litt flatere marsmallows

 

Start med å blande gelatin pulver og det kalde vannet (125 g) Dette skal stå 5-6 min å svelle

Ha vann ( 62g), sukker, salt og halvparten av glukosen/sirupen i en kasserolle. Dette skal kokes opp til ca 115 grader. Bruk et sukkertermometer eller evt et digitalt steketermometer. Hos meg tok det ca 3 min fra det kokte på full styrke på platen

Spray formen med formfett eller olje, legg et lag bakepapir i bunnen og spray det også. Strø ett lag med melis i bunnen

Imens haes den andre halvparten av glukose/sirup i kjøkkenmaskinen

Smelt opp gelatinen i mikroovnen i ca 30 sek, eller bruk vannbad eller en kasserolle. Ha også den i kjøkkenmaskinen og pisk på lav hastighet

Når sukkerlaken har blitt ca 115 grader taes kasserollen av varmen og helles i kjøkkenmaskinen mens den går sakte. PASS PÅ dette er varmt! Pisk på lav hastighet i ca 5 min

Øk opp til medium hastighet i ca 5 min til

Ha i vanilje, eller om du evt ønsker en annen smaksaroma istedet. Pisk på full hastighet i ca 2 min. Kan farge den på dette stadiet med pastafarge

da var den ferdig, hvit, fluffy og søt…

Dypp en slikkepott i kaldt vann og skrap ut røren og ha den over i formen. Dryss et lag melis oppå. Legg plastfolie løst på toppen av forma og sett den på et rom som er bitte litt kjølig. La stå ca 6 timer

Når den har stivnet tar du den over på en fjøl. Spray en kniv eller saks med formfett eller olje og skjær i passende biter

Dypp så hver side i flaggstrøssel, og litt melis så det ikke blir noen klissete sider…

Satte noen på et sugerør også 🙂 Disse fåes kjøpt hos Festfabrikken eller Kakeboksen, trykk på navnene for link 😉 På Festfabrikken bruker du kode:  hanneskaker får 5% rabatt. Hos Kakeboksen får du også 5% rabatt med kode: Hannes-Kaker

Vil du ha de bare helt enkle så rull de i melis

Ha de over i en sikt og rist av den overflødige melisen

 

 

Gode søte saker dette 🙂 Hurra for 17.mai!!! Norge i rødt, hvitt og blått <3

 

Håper dette fristet 😉

 

Jeg setter frist til fredag 18 mai 2013  kl 21 på giveawayen 🙂 Da trekker jeg 4 tilfeldige navn som får 1 boks med flaggstrøssel hver 🙂 Så legg igjen en kommentar under dette innlegget. Bare en kommentar per person, jeg sletter hvis det blir flere! Del gjerne med dine venner så de kan bli så heldig å vinne også 🙂

 

Til vi sees igjen…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

52 tanker om “17. mai giveaway fra Dr.Oetker og oppskrift på marshmallow

 1. Så flink du er 🙂
  jeg baker mye og til 17 mai tenke jeg å lage verden beste <3 favoritten over alle kaker 🙂
  Mvh
  Monika 🙂

 2. Takk for oppskrift, dette har jeg så lyst til å teste! Vet du hvordan det er å lage MMF av de?

  Her blir det pavlova i rødt, hvitt og blått.

 3. Kan aldri få for mye kakepynt, alltid like gøy med noe nytt!! 🙂
  Tror ikke det blir så mye bakst her i år til 17.mai. Men tidligere år har det mye gått i en god sjokoladekake som både små og store liker…
  Anne Silje Kongevold
  ask_jersey@hotmail.com

 4. Hjemmefra har jeg en tradisjon som stammer fra min farmor – vi lager en jordmorkake som pyntes med geletopper. Det er ikke 17. mai uten at vi får den kaken. Det sitter også igjen i min bror som bare må ha den, det blir veldig ofte at han får kaken den 18.mai da vi ikke alltid er sammen den 17. Det er ikke en typisk 17. mai kake har jeg funnet ut de siste årene, men det er det som er 17. mai for oss. Vi kaller den til og med 17. mai i stedet for jordmorkake.

  Artig måte å dekorere marshmellows – jeg har kun laget de helt rene uten noe strø på. Må prøves neste gang 🙂

 5. På 17.mai passer det utmerket med en nøttebunn med krem (m/vaniljesmak) og masse friske bær -alltid like populært!! 🙂

 6. Stiligt d der strøsselet. Eg har som tradisjon å lage ei kaloribombe uten like. Det er ei brownieskake med kokoslokk 🙂

 7. Tusen takk for spennende oppskrift.
  Du har vært med på å inspirere meg til å riste liv i bakehobbyen min igjen, og jeg har prøvd noen av dine oppskrifter allerede 😉
  Ønsker deg en flott 17.mai 🙂

 8. Her blir det bløtkake med jordbær, krem og blåbær 🙂 !
  Spørsmål: har ikke gelatin-pulver… Men plater. Hvor mange av de skal jeg bruke til denne oppskriften? 🙂

 9. Jeg har ikke bakt til 17. mai før, men tror det blir en ostekake i år da jeg har noe ingredienser til den. Ha en riktig god 17.mai helg 🙂

 10. Jeg pleier å lage marsipan kake pyntet med jordbær og blåbær….. Men etter å ha lest dette innlegget, tenker jeg jeg skal prøve meg på marsmellow…… Disse var tøffe.

  Ha en riktig god 17 mai feiring.

  Klem fra Mia 🙂

 11. Her hos meg varierer det hvilken kake som lages til 17. mai. er selv glad i marsipankake, men prøver meg fram med mye annet.
  Tradisjoner er viktige, men synes det er kjekt å prøve nye ting også.

 12. må prøve megpå hjemmelagd marsmellows.tror ungene hadde jubla.artig med giveaway.
  ha en fin 17.mai feiring.
  klem fra Hilde

 13. Daim-iskake er obligatorisk hos oss på 17. mai! I år har jeg tenkt å pynte den som en russelue da vi har en rødruss i huset <3
  Ønsker deg og alle dine lesere en riktig god 17. mai 🙂
  Hilsen Beate L

 14. jeg har bakt mye forskjellig, men vanligvis baker jeg noe lett og sommerlig som pavlova eller iskake. denne gangen tror jeg det kommer til å bli en nøttebunn med vaniljekrem og marengs. gleder meg!
  Klem, Amnah Yunis
  aimayunis@hotmail.com

 15. Mmmmmarshmallows!! Hjemmelaget er SÅ mye bedre enn de man kjøper i butikk!!
  Jeg har laget det noen ganger og brukt både smak,farge og litt syre for variasjon,veldig populært som julegaver.. 😉

 16. Har ikke fast tradisjon for en spesiell kake, liker å prøve nye ting.
  I år blir det Bountykake og som deg skal jeg også lage daimiskake 🙂

  Vennlig hilsen Bente S.

 17. Kjekt med give away 🙂 Jeg har ikke fått vane for å bake kaker til 17.mai enda, har i småbarnstiden prioritert god frokost og tur til byen senere. Når barna blir større baker jeg sikkert noe med farger i rødt, kvitt og blått for å få frem 17.mai-stemningen 🙂 Likte mashmellowene dine!

 18. Oj, nå fikk jeg lyst på marshmallows. 😉 Har ingen spesielle tradisjoner for 17. mai, men pavlova og daim iskake slår aldri feil, uansett når på året det er .:)

 19. Mumse! Dette så deilig ut, som alt det andre du lager 🙂 Fikk mye skryt for bildene du lagde også 🙂
  Min favoritt er Daimiskake og Pavlova, som er en tradisjon på 17.mai – og resten av sommeren 😉 Så Daimiskake anbefaler jeg på det sterkeste.

  Fin Pinse ønskes deg og dine!
  Klem fra Elin

 20. Så fin premie 🙂 Jeg pleier å bake verdens beste til 17. mai. Den kaken er jo bare så god! 😀

  Masse lykke til alle sammen 🙂

 21. Vi inviterer til familiebrunsj på 17. mai, så her bakes både brød, crissinis, kaker og greier. Kjempekoselig tradisjon!

 22. Pleier å lage marsipankake med hermetiserte fersken og jordbærsyltetøy. 🙂
  zuperman_93(ætt)hotmail.com

 23. Bruker egentlig ikke å lage noe fast jeg heller, men i år har jeg fått flere forespørsler om jeg ikke kan ha samme som i fjor: veldig frisk ostekake. Kiwigele, fromasjfyllet laget med sitrongele, bunn med sjokoladebiter og selvfølgelig noen jordbær som pynt

 24. Her er vi alltid hos noen i familien og spiser kake, så bestemmer dessverre ikke hva som blir servert. 😉 I år ble det sjokoladekake og marsipankake.

 25. Jeg baker ostekake for 3 år på rad, så da er det vel en tradisjon nå;) svigermor ønsker alltid at jeg tar med den;)

 26. Marshmellows har jeg ikke fått prøvd ennå, men skal bruke din fremgangsmåte når det står for tur 🙂
  På 17. mai er det Pavlova som gjelder. I år ble det ikke bakt fordi vi ble bedt bort hvor vi fikk Verdens Beste.
  Hadde vært gøy å vinne et nytt strøssel 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *