3 etg. Bryllupskake

Bryllupskaker er noe av det jeg liker aller best å lage <3 Så når noen kjente ønsker at jeg skal lage bryllupskaken til dem er det så koselig! Har laget bryllupskaken til 3 venninner og det var veldig stas for meg 🙂 Så her har jeg tatt noen bilder underveis mens jeg laget denne... ‘

Bryllupskaker er store men veldig morsomme og koselige prosjekt 🙂 Jeg koser meg sånn når jeg kan lage en bryllupskake <3 Er jo veldig lekkert med stablekaker også da 🙂 I denne kaken er det brukt bare sjokoladekake, det gir stødig stablekake. Men den blir også veldig tung... Å lage en sånn stablekake tar tid så husk å sette den i kjøleskap innimellom, spesielt hvis man har kremkaker…
Når man lager stablekaker så må hver kake stå på et brett eller en board f.eks. Å man må ha støtte nedi kaken under. Brettene eller boarden man bruker kan man velge etter smak egentlig. Jeg foretrekker board som er harde for da blir den stødigere. Men det er mulig å bruke litt tynnere brett eller papp, fordelen da er jo at de kan klippes til i ønsket størrelse…

Jeg må poengtere som alltid at dette er min måte å lage stablekaker på! Jeg er selvlært og dette er en metode som fungerer for meg og som jeg har kommet fram til. Andre kanskje gjør det på en annen måte, og her er ingen måte feil eller rett. Man må bare prøve seg fram å finne en måte som fungerer.

Altså 3 kaker med Annas favoritt sjokoladekake 🙂 Inni er det 3 lag med fyll. Hvit sjokolade smørkrem, melkesjokolade smørkrem og mørk sjokolade smørkrem. Oppskrift finner du her 🙂

Hvis du ser nøye på bildet så ser du at kaken står på en board, den står også på en board som er større sånn at jeg kan flytte på den lettere… Brettet eller en board skal være like stor som kaken eller bitte litt mindre. Den jeg brukte her var bitte litt for stor og da kan den vises når man stabler. Man må skjule den med en bord eller lignende da. Så anbefaler heller å ha den litt mindre enn selve kaken. Men siden denne kaken var en hexagon og jeg liker best harde brett så måtte jeg bare bruke den jeg hadde…

Trekk kaken i marsipan eller annen masse. Her skjærte jeg til marsipanen helt nedpå brettet som jeg har som støtte/flytte fat

For å få skarpe fine kanter kan man bruke 2 smoothere som dette, la de gå frem og tilbake til kanten blir fin

Her er den største kaken ferdig trekt, den står på en drum. Det er et fat som er laget av skikkelig hard papp og trekt med en form for folie. Den er ca 1,2 cm tykk. Samme med board også, men den er 3 mm tykk.

Viktig å gå over med smoother for å få den glatt og fin. Bulkete, runde kaker er ikke fint… Men dette krever trening og det er bare øvelse som gjør mester 🙂 Jeg trekker alle 3 kakene med marsipan før jeg begynner å stable. Sett de i kjøleskap i mellomtiden

Så startet jeg med å pynte den største kaken. Her har jeg brukt en diamantmønster matte, trinn for trinn på den finner du her

På kantene pyntet jeg med en perlebord i sølv, denne er laget i en first impressions mold. Det samme med perleborden nederst, her er trinn for trinn på den. For å få den sølvfarget blandet jeg hvit og svart marsipan, for så å pensle med litt sølv rainbow dust pulver. Dette får du kjøpt på bl.a. www.kakeboksen.no

Så skal vi gjøre klar den største kaken til stabling. Denne gangen brukte jeg plast dowel rods som støtte. Dette pga. at det er litt penere i en bryllupskake samt at det gir bedre støtte. Men sugerør med tre grillspyd inni fungerer også

Sett røret helt nedi kaken, ta det opp igjen og skjær av det med en skarp kniv. Ser dette bedre lenger ned i innlegget her… For å vite hvor man skal sette rørene kan du sette formen av kaken oppå så du ser hvor du skal holde deg innenfor…

Jeg brukte 6 rør på denne

Så bruker jeg litt ferdig icing på tube å har på litt rundt omkring. Dette for at kaken ikke skal skli… Kan også bruke Royal Icing eller smørkrem til dette

Så settes kaken oppå. Pass på at den fineste siden kommer frem og at den står beint oppå kaken under. Jeg laget diamantmønsteret på kaken før jeg begynte å stable. Men siden man skal holde litt i kaken når man skal sette den oppå den andre er det lurt å vente med det meste av pyntingen

Pynt denne kaken også, her har jeg brukt et mindre diamant mønster

Her ser du hvordan man kan måle hvor kaken skal være, bruk kakeformen til dette

Sett røret nedi, stikk kniven inni så du vet hvor du skal skjære. Røret skal være bitte litt høyere enn kaken. For kaken skal hvile på rørene ikke på kaken. Men blir det for høyt så kan kaken over gli av også… Så det beste er om røret tar vekten men at den er litt i kontakt med selve kaken også. Så jeg legger kniven ned på kaken og stikker inn et merke, da er den bitte litt høyere…

Skjær altså røret over med en kniv

Litt icing her også, 5 rør i denne brukte jeg

Sett på den øverste etg også. Pynt denne også, og dekk kanten med en perlebord. Jeg liker best å dekke med en bord på stablekaker. Ikke bare fordi man skal skjule en «stygg» kant men også fordi det gjør at kaken holder seg bedre på plass…

Å da er det bare å slå seg løs med pynting 🙂 Roser og roseblader er bestandig lekkert på en bryllups kake. Er veldig moro å ta igjen pynten fra brudebuketten eller tema i selve bryllupet. Viktig med en helhet <3 På toppen av denne kaken laget jeg en rosetopp å satte oppå, du finner trinn for trinn til den her

Limte fast roser nedover kaken også, her har jeg festet med ferdig icing på tube. Den fester veldig godt. Jeg synes ikke spiselig lim holder godt nok når de skal festes sånn som dette
Nederste kaken fikk også litt roser og blader som pynt…

Her er hele kaken i sin helhet <3

For størst av alt er kjærligheten <3

Da har jeg vist fram min måte å lage en bryllupskake som stables 🙂 Bare å spørre hvis du har noen spørsmål. Setter veldig pris på alle hyggelige kommentarer. Å del gjerne med dine venner. Har vært mange innom min blogg siden jeg startet, men vil ha mange flere så del i vei 🙂

Til vi sees igjen…

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 tanker om “3 etg. Bryllupskake

 1. Hej jag tycker du är så duktig.Hur har du gjort dom silvriga dropparna som hänger ner???Kul och se dina fina verk.

 2. Dejlig nem beskrivelse og SÅ flot et resultat.
  Jeg tænkte på hvor køber du så fin marcipan? Almindelig marcipan har store buler i sig i Danmark.
  Bruger du den ren eller blander du i noget for at gøre den mere elastisk?

  • Takk skal du ha Trine, setter pris på at du følger med meg 🙂 Marsipanen jeg bruker er norsk, den heter Pals sin ekstra hvite marsipan. Den bruker jeg ren, veldig god å jobbe med. Vet ikke om du får kjøpt Funcakes sin marsipan i Danmark, den finnes også i hvit og er veldig god å jobbe med. http://www.kakeboksen.no selger begge disse to typene, mulig de vil sende til Danmark 🙂 Du kan jo høre med http://www.pals.no å om de vil sende marsipanen til deg 🙂

   Lykke til!

 3. Hvordan var d å frakte denne kaka? Og går d bra å lage me sukkerbunn. Har fått forespørsel om å lage stablekake. Så lurer på om den er stødig å frakte:)

  • Den her var veldig grei å frakte. Veldig tung å bære da, men da stod den jo stødig i bil også… Sukkerbrød og kremfyll er litt mere ustabilt, men så lenge du har god støtte mellom etg så går det bra! Anbefaler deg også å smøre den opp med smørkrem, blir mere stabil av det. Men noen liker jo ikke smørkrem i kremkaker så det må du finne utav 😉 Men jeg har fraktet sukkerbrød i stablekaker og det har gått fint. Lykke til!

 4. Blir bare målløs hver gang jeg ser denne kaken! Den er råflott! Men hva har du brukt for å få perlerekkene sølvfarget? Har lett og lett rundt omkring etter sølvfarge uten hell…..

 5. Lekker kake :)) trenger råd hvis du kan; har bestilling på 2 bryllupskaker nå i juni, den ene er 4 etasjer oppå hverandre,den andre er 3 etasjer oppå hverandre. Vil det gå bra å bruke plastpilarer i hver bunn,samt plate under hver bunn og levere den ferdig montert dagen før? får ikke montert den der bryllupet skal være så må kjøre og levere den ferdig montert og ser litt med skrekkblandet fryd på å ha en 4 etasjes kake stående i bilen i ca 45 min….. takker for råd og svar :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *