Annas favoritt sjokoladekake

Vår kjære Anna som styrer og ordner med Kakefesten ( et forum som var aktivt for noen år tilbake) har en favoritt sjokoladekake. Å den har visst blitt mange sin favoritt, og også min:-)Det er en saftig og god sjokoladekake som holder seg lenge! Den er også fin å bruke til 3D kaker dvs. kaker man skjærer til.

Annas favoritt sjokoladekake er enkel og grei å lage. Å Anna har laget et flott diagram som gjør det lett for oss å finne riktig mengde til rett størrelse på formen. Diagrammet er også hentet fra Kakefesten. Baketid er det samme som steketid. Altså hvor lenge den skal stå i ovnen.

Start med å piske romptemperert smør og sukker hvitt. Har du Kenwood maskin så er den her beater blade et virkelig funn! Jeg kjøpte min www.servicecompaniet.no Trenger ikke å skrape ned med slikkepott så ofte lenger

Hvitt og luftig:-)
Mål opp og ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Jeg synes det er litt mye kakao i denne oppskriften så bruker å bytte ut halvparten eller 2/3 med Nesquik pulver (Oboy). Spesielt hvis barn skal spise den kan det være lurt å ikke bruke så mye kakao. Kan også bare bytte ut med hvetemel hvis ønskelig.

Bland dette godt sammen

Så tilsetter du 1 romtempererte egg i smør/sukker blandingen om gangen. Pisk godt mellom hvert egg
Da ser blandingen slik ut
Så skal det tørre siktes i smør/sukker/egg blandingen, jeg har en Tupperware melsikter, den er super! Slipper at den stållignende sikteren ruster, noe jeg har opplevd 2 ganger… Å så lett å sikte med den
Sikt det tørre vekselsvis med kulturmelken, 3-4 ganger. Jeg har også byttet ut deler av kulturmelken med rømme og melk, med godt resultat. Rester av kulturmelk er fine å buke i brødbakst

Ferdig røre:-)

Min oppskrift var til en 25 cm kvadrat form. Sprayet formen godt med formfett

Jeg bruker å kle formen med bakepapir i bunnen og oppover sidene så det stikker opp litt over formen. Klipper til remser med bakepapir og sprayer formfett i skjøtene for å «lime» overlappingen sammen. Sprayer godt med formfett etterpå også

Her ser du at bakepapiret er høyere enn formen. Dett for at kakene skal ha noe å «vokse» på. Det gjelder nok mest sukkerbrød. For har man fyllt alt for mye sjokoladekake røre i formen så klarer ikke papiret å holde igjen en såpass tung røre. Men jeg har hatt sjokoladekaker som har vokst litt over og det har den holdt fint igjen. 2 lag med bakepapir holder veldig bra 😉

Fyll i sjokoladekake røren
Jeg bruker her håndkle metoden for å få en gjevn steking. Da slipper man at kaken synker på midten… Den blir altså like godt stekt i midten som ytterst. Bruk hånduker du ikke er redde for, fordi de kan fort bli litt stygge. Dynk de i vann og vri opp så de ikke drypper. Legg tett inntil formen inni ovnen. Pass på underveis i stekingen at de ikke blir tørre, men det har jeg aldri opplevd da… Kan evt. ta ut håndukene 10-15 min før kaken er ferdig, men jeg har hatt de hele tiden enkelte ganger og kaken har vært helt stekt. HUSK: håndukene er da glovarme…
Man er ikke nødt til å bruke håndkle metoden, kaken blir fin og gjennomstekt uten også! Men min erfaring er at den blir gjevn og fin oppå å ikke noe nedsig på midten når man bruker håndkle. Men prøv deg fram;-)
Stekes på 170 grader, ikke varmluft
Her steker jeg 2 stk 20cm former med hånduk rundt begge. Brukte da også oppskrift til 25 cm kvadrat kake

Tilbake til kvadrat kaken:-) Prøv med en trepinne/kakestikker om den er ferdig stekt.

Lirk forsiktig ut bakepapiret på sidene, og så snur du kaken opp/ned på rist med engang. Jeg legger et bakepapir oppå risten så ikke kaken fester seg. La forma sitte på i 5-10 min før du løfter den forsiktig av. La den avkjøles helt før du begynner å skjære i den. Det tar ganske lang tid, så lurt å lage den dagen før du fyller den

En ferdigstekt Annas favoritt sjokoladekake klar til å fylles med de deiligste fyll:-) Hvis du laget den dagen før så setter jeg den i kjøleskapet over natta for da er den lettere å dele samt det blir lite smuler når man smører den opp

Jeg bruker en kakedeler når jeg deler kaken

Håper dette frster til å prøve:-) Det er en veldig god kake ihvertfall!

Fyll som jeg synes er godt inni denne kaken er melkesjokoladesmørkrem, denne har jeg en liten vri på hvor jeg tilsetter melkesjokolade eller annen sjokolade. Finner mere om det på trinn for trinn om Angry Birds kake som kommer i kveld. Melkesjokoladekrem er også godt, bruk da denne oppskriften HER. Det samme er bringebærmousse og sjokolademousse.

TIPS 1: Denne røren kan du godt dele i to og steke i 2 omganger. Blir ekstra høy og saftig av det. Den andre halvedelen av røre tåler fint å stå på benken når den første runden stekes.

TIPS 2: Bytt ut litt av kulturmelken med rømme

Kakehilsen fra Hanne:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

78 tanker om “Annas favoritt sjokoladekake

 1. Dette er min favoritt også:) Ikke prøvd med håndklær da, men det skal testes neste gang. Hvor har du kjøpt de 20 cm formene? Jeg finner bare 18 og 24, ingen i mellom. Ingrid Julia

 2. Helene: Man må ikke bruke håndkle metoden nei. Går helt fint å steke uten. Jeg har flere ganger stekt den uten, men har begynt å bruke håndkle igjen no og synes det fungerer bedre. Så det må du bare prøve ja:-) Så lenge håndkleet er veldig fuktig er det ingen fare. Skal skrive inn i oppskriften at det ikke er nødvendig… Så ikke alle tror det må brukes. Men har man en ovn som steker litt ugjevnt er det en stor fordel.

 3. Husker ikke helt frakten, men ser det står 40 kr/50kr på siden. Mener jeg betalte 40kr når jeg betalte med kort. Er litt mere hvis man bestiller i oppkrav. Flexi beater kaller de den der, har både til major og chef. Den er helt super så håper du får den i julegave:-)

 4. Den kan du bake i langpanne ja:-) Men jeg har ikke noe langpanne til min ovn så har ikke testet hvor stor str. Men jeg har en som er 30×42 cm og den buker jeg den største oppskriften, så den kan du nok bruke regner jeg med. Den blir høy i min form. Mål formen din og se hvor stor den er.

 5. Elsker Annas kake. Har skrevet om den selv. Den har reddet min kake»kariere»!!! Etter jeg startet å lage kake på den måten får jeg endelig til å montere uiten kakesmuler overalt!!! eneste bittelille problemet er den pinlig nøyaktige oppskrift, som gjør at jeg må dobbel og trippelsjekke hele tiden. 🙂

 6. Baketid = steketid ja:-) Har ikke opplevd å steke den lengre enn det står. Den har bestandig vært ferdig på minuttet. Har til og med bedt samboeren min ta den ut når klokken har ringt også, og jeg har vært ute… Men alle ovner er forskjellig så lurt å teste med kakepinne.

 7. Jeg måtte no se etter jeg å for vent no aldri om jeg hadde glemt det, men stod i teksten ja anonym 😉 170 grader. Å baketid i tabellen er samme som steketid 🙂 Jeg bruker 165 grader på min ovn, det fungerer bra. Nederste rille. Bra du spør ihvertfall!

 8. Jøss, blir den ikke tørr i kjøleskapet? Skal levere kake i dåp på søndag, så da kan jeg bake og fylle kake i dag, stå kjøla til i morgen, trekke og pynte på lørdag og inn i kjøla frem til søndag?:D hva dekker du kaka med?:) kakeboks?

  • Nei den er så saftig i seg selv at det går bra 🙂 Men årsaken til at jeg setter den i kjøleskapet før jeg deler den er at jeg synes den er enklere å dele og fylle når den er kald. Men man må ikke… Ja det høres ut som en god plan. Tar ganske lang tid før den blir avkjølt bare så du er klar over det… Jeg bruker enten en papp kake eske eller ingenting. Men jeg har eget kjøleskap til kaker så det blir sjelden åpnet. Skal du ha den i ditt vanlige kjøleskap anbefaler jeg en papp kake eske. Plast kan gjøre den litt fuktig. Hvis du har smørkrem inni og ikke fløtebasert kan den oppbevares på et kjølig rom istedet. Lykke til 🙂

  • Hvilke tenker du på? Jeg har kjøpt så mange forskjellige plasser… Noen er kjøpt på Traktøren, noen på squires-shop.com, bl.a den firkantede fra dette innlegget. Noen er Wilton, en favoritt er Fat Daddio former. Liker også PME formene. Hvis du tenkte på en spesiell type så kan jeg gi deg et nærmere svar kanskje 🙂

 9. Du er kakebakegeni! 🙂 lurer litt på en ting med denne oppskriften; mengden med sukker… Jeg har i mange år brukt samme oppskrift, men i min oppskrift er det halv mengde sukker i forhold til denne ( 25 cm størrelse) Er det noen spesiell grunn til at det skal så mye sukker i denne, at sukker har en funksjon for konsistensen elns?

  • Tusen takk , men geni er vel litt overdrevet ja… Veit du det var et veldig godt spørsmål. Har bare brukt denne jeg så veldig usikker på det. Kanskje du kan prøve denne engang og se om det blir noen forskjell på de… Så skal jeg jammen teste ut med halv porsjon sukker en gang jeg å. Vi trenger jo ikke alt det sukkeret om det kan unngås… 😉 Gi meg gjerne tilbakemelding her eller på mail: hanneskaker@ntebb.no 🙂

 10. Tusen takk for en fantastisk oppskrift, for ikke å snakke om oversiktlig og enkel å følge. Manglet ingenting her og jeg har aldri før laget en så gjennomført bra kake. Den ble bakt i forbindelse med min manns bursdag og falt i smak hos dem alle. Det gjorde meg veldig glad! Jeg smurte bare den sjokoladekremmen rundt kaken også, da jeg ikke hadde så lang tid på meg. God kake – nam!

 11. ser du bruker beater blade,,, dette er nok et fint produkt blei inspirert til prøve så jeg dro for å kjøpe,,, fant en snill gutt på expert som hjalp meg slik at jeg fikk kjøpt utstillings modellen ,,, jeg spurte om den passet og svaret var ja den passer (har en kenwood major) han sa at den passer alle modeller… men når jeg kommer hjem å skal ta den i bruk så ser jeg at den er litt anderledes i «beinet» altså den delen du fester med , på beater bladen er det bare di to små tappene som stikker ut som er på «beinet» og låse ringen er ikke her ,, dette gjør så den ikke låser seg når den settes på ,, men det går å bestille hos http://www.servicecompaniet.no løst uten om , bare forklar hva du trenger ,, dette var ikke ment som krittik men bare som infomasjon til andre som kanskje også vil kjøpe denne ,,, 🙂 gleder meg ihvertfall til å bruke min 😉 takk for en flott side med masse inspirasjon,,, 🙂

  • Ja jeg elsker min beater blade 🙂 Takk for info. Skjønte ikke helt hva du mente… For når jeg kjøpte min beater blade så var alt på plass og klar til bruk. Jeg kjøpte den på servicecompaniet 🙂

   • jeg kjøpte min på expert som sagt ,men maskina mi er noen år gammel på den gamle modelen er det en låsering på stammen det er det ikke på nyere modeller ,, (denne ringen er nødvendig for å få festet beater bladen og alle andre visper, kroker osv.. ) men fikk kjøpt den løst hos servicekomponiet så nå har jeg også fått tatt i bruk min og må si den er verdt hver ei krone 🙂 men den mel sikteren du bruker ,,, prøvde å søke på tuperware men fant den ikke er d lenge siden du kjøpte den …. ? å foresten kaka er helt fantastisk nå trenger jeg ihvertfall ikke å lete etter noen god sjokolade opskrift lengre 🙂 😀 ha en strålende dag videre 🙂

    • Aha sånn ja… Ja den er så kjekk! Ja det er Tupperware sin melsikt, men er visst ikke i salg lengre. Kan ikke skjønne det, for den er helt super! Men hvis du kontakter Tupperware kan det være noen selgere har en liggende evt. Ja super kake det 🙂

 12. Hei hei. Super kake og super baker!! Følger deg masse! Jeg lurte på om jeg kunne bruke denne i en hjerteform? Jeg har en på 22 og en på 24. Hvor mange grader og hvor lenge tror du? Jeg så diagrammer, men ble usikker…

  • Takker 🙂 Så hyggelig å høre! Jeg tror nok du har nok hvis du bruker rund 22 cm til hjerte 24. Å 20 cm rund til hjerte 22 cm. Men vil du ha den høy og være helt sikker på at det blir nok gå opp til 25 cm til 24 cm og 22 cm rund til 22 cm hjerte. Sjekk de ca 10 min før tiden som går du. Kan være de stekes litt fortere.

 13. Hei:) jeg skal lage en dåpskake, og lurer på om denne i 20cm form blir for liten til 20stk? Skal ha marsipan lokk over, burde jeg da ta sjokoladekrem utenpå kaka også?

  • Heia! Beklager sent svar! Sikkert alt for sent ute med svaret men… Jeg regner ca 10-15 biter på en 20 cm form. Sjokoladekake er mektigere enn f.eks. et sukkerbrød. Du må ha krem under marsipanlokket ja, så smør opp med et tynt lag sjokoladekrem 🙂

 14. Hei hei,elsker kakene dine og følger med.Jeg sliter med sukkerpasta jeg lager selv den blir så tørr og sprekker fort når j har lokk over kaken??Har prøvd marsipan og det har gått bedre men trenger litt mer læring og teknikk,,,har du noe tips til meg tenker å lage bursdagskake til en liten prinsesse som fyller et år om to uker.Hilsen den desperate

  • Heia! Tusen takk 🙂 Vet du jeg og hjemmelaget sukkerpasta er ikke gode venner… Min har gått i veggen et par ganger hehe… Men sist jeg laget den så hadde jeg i ca 1-2 ts CMC/Tylose pulver i når jeg laget den og da ble den mye mere elastisk. Har også fått tips om å kjøre den i kjøkkenmaskinen i 5 min for at den skal bli mere elastisk. Du kan google Iselins kaker mener hun har en oppskrift på sukkerpasta på bloggen sin. Ligger noen trinn for trinn under Basis som du finner på bloggen min her. Der har jeg litt tips om teknikker 🙂 Lykke til!

 15. hei! ser du har brukt denne oppskrifta i wiltons sweetheart form også.hvilken størrelse på røra gikk du utifra da? jeg prøvde med 25cm røre i den forma,men kaka ble ikke høyere enn forma,selv om jeg bygde opp med bakepapir. :/

  • Heia! Veit du jeg er altfor dårlig til å huske på sånt… Må begynne å skrive opp hver gang! Men den kakeformen er ikke så stor så jeg hadde sikkert prøvd meg på 25 cm jeg å… Men du må nok opp til 28 cm røre da ja høres det ut som 😉

  • Det passer den helt klart til 🙂 Bare bytt ut 1/2 eller 2/3 av kakaoen med oboy/nesquick så den ikke blir så kraftig på smak. Jeg bruker melkesjokolade smørkrem inni denne, det er en stor hit her i huset 🙂

  • Heia 🙂 Jeg steker ingen av mine kaker på varmluft jeg. Bruker sjelden varmluften på ovnene min jeg… 😉 Å den her oppskften fra Anna som driver nettstedet Kakefesten skrev at den ikke skulle stekes på varmluft. Så jeg har ærlig talt ikke prøvd jeg… Så mulig det går fint.

 16. Hei!

  Jeg har et fadderbarn som har ønsket seg sjokoladekake med sjokoladesmørkrem til konfirmasjonen, og da tenkte jeg å prøve denne med melkesjokoladesmørkremen. Hadde tenkt å lage den i 28 cm rund form, men synes mengdeangivelsen på ingrediensene var veldig store. Ser at du har brukt «28 mengden» i firkantform som på bildet ser ganske stor ut. Hva anbefaler du?

  Tusen takk for mange gode oppskrifter 🙂 og ha en riktig god påske.

  • Heia 🙂 Annas favoritt sjokolade kake er en forholdsvis høy kake. Å det liker jeg! Elsker høye kaker 🙂 Har laget alle størrelser jeg å kunne ikke laget de mindre synes jeg da. Men vil du ha litt lavere kake så kan du alltid gå ned i str 🙂

   God påske til deg å! Å lykke til med kake 🙂

   • Hei!

    Kaka og smørkremen ble en kjempesuksess. Helt utrolig oppskrift, lett å lage, falt ikke ned (selv om jeg stekte den på vanlig møte, og ikke med håndklær), ferdig nøyaktig på angitt steketid og ikke minst veldig saftig og god. Konfirmanten var strålende fornøyd – og gudmor har funnet en ny oppskriftsfavoritt 🙂

 17. Hei!

  Denne vil jeg prøve meg på. Tenkte da og dele den i 3 og ha et lag bringebærmousse og et lag sjokoladesmørkrem, i tillegg til sjokoladesmørkrem som dik. Og tilslutt dekke den med marsipan e.l. Det skal være til navnefesten til sønnen min. Høres det greit ut? Mener å kanskje ha sett den varianten på siden din et sted?

  Har du prøvd å lage denne kaken med glutenfritt mel? Har en gjest med cøliaki og da er det litt hyggelig å lage noe han kan spise også 🙂

  Karen

  • Heia 🙂 Beklager sent svar! Det høres godt ut ja! Smør opp kaken med sjokolade smørkrem også. Ja har laget den med Toro fin kakemiks tror jeg den heter. Går fint det. Synes kanskje den ble litt tørrere på en måte. Så du kan vurdere å dynke den litt da med melk eller juice av noe slag. Du finner 2 forskjellige bringebærmousser på bloggen min. Den som heter nydelig bringebærmousse er veldig god, men litt mere jobb.
   Lykke til!

   • Hei, jeg baker kun denne kaken glutenfritt, slik at jeg kan spise og, men bruker semper mix mel. Bruker da litt mindre mel, enn det som står i oppskriften. Jeg bruker og tipset med å bytte ut litt av bakekakoen med oboy, og kaken faller godt i smak her og:) Super kake! Brukte den til Lynet Mcqueen kake, men og til vanlig sjokoladekake. Baker faktisk kaken nå, og venter på at den skal bli avkjølt slik at jeg kan pynte den med melkesjokoladekremen din:))

  • heia 🙂 Beklager sent svar! Den tror jeg at jeg kjøpte på Squires kitchen sin nettbutikk i England. Men den her er ikke min favoritt egentlig for den er i sånn litt tungt stål, liker bedre de som ikke er det… Men den fungerer altså 🙂 Bruker den mye! Mine favoritt merker er Fat Daddio og Pme er bra, så prøv å søke etter de. Du kan også se om Kakeboksen har noen. 3 inch eller høyere bør den være.

 18. Da er denne kaken i stekeovnen. Skal steke to kaker og lage en pinata-kake ut av de.
  Fyller de med smarties i og pynter med sjokoladekrem. Tror det er ei som blir veldig fornøyd på bursdag imorgen når smartisene tyter ut! Tusen takk for super inspirasjon og en knallbra blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *