Bilder fra finalen til Tine`s ostekake konkurranse

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]! Her kommer et innlegg fra finaledagen i Tine sin Norges beste ostekake konkurranse jeg var med på den 17/11-12. Bedre sent enn aldri… Men med litt blogg trøbbel så ble det bare sånn 😉 Ihvertfall så kommer det noen bilder her… Starter med et bilde av mine to kaker jeg laget i finalen

Var veldig stas å få komme til finalen i Tine sin ostekake konkurranse 🙂 Jeg deltok med min egenoppskrift på Caffe lattè ostekake med salt karamellsaus. Dagen startet kl 05 om morgenen for å rekke flyet til Oslo som gikk i 7 tiden. På Værnes og etterhvert på Gardermoen traff jeg 3 hyggelige finalister og vi tok taxi sammen til Kulinarisk akademi hvor konkurransen skulle finne sted. Dit kom vi i 9.30 tiden og så satt vi spente og ventet mens den ene etter den andre finalisten kom. Veldig koselig å treffe alle sammen! Å få se ansiktene bak kakene 🙂  Så fikk vi litt omvisning på kjøkkenet og ble vist til plassen vår hvor alt utstyr og råvarer stod klare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så var det bare å sette igang! Kjempeartig! Må virkelig si at det ga mersmak å jobbe på et profesjonelt kjøkken 🙂 Her er ostekakene klare til å settes på kjølerommet

Å da begynte jeg å lage den fantastisk gode salte karamellsausen… Flere kom bort til meg for å smake den for den hadde de drømt om og ønsket å smake på… Mest spennende var om jeg klarte å unngå å brenne sausen. Å det gikk så bra, den ble perfekt

 

 

Når sausen var ferdig var det klart for lunch 🙂 Nydelig mat fikk vi servert og en utrolig god Eplemost! Etter lunch var det litt venting… Ihvertfall for meg som egentlig bare ventet på at kaken skulle bli helt stivnet. Noen av de andre finalistene holdt på med litt mere baking og pynt laging. Når kakene mine hadde stivnet var de klar til å haes over på fat. De ble virkelig bra, jeg var så fornøyd! Glatte og fine på siden no når jeg hadde brukt en plastremse rundt som jeg kjøpte på Traktøren bakeutstyr i Trondheim før jeg dro

Så hadde jeg på den salte karamellsausen og de var klare for bedømming… Veldig lite pynt på disse utifra hva jeg vanligvis bruker. Men ofte er det enkle det beste 😉

På ettermiddagen kom publikum og dommerne var klare til å bedømme alle kakene 🙂 Var noen spennende timer. Min kake gikk ikke til topps denne gangen, men jeg er uansett veldig fornøyd med å lage 1 av de 10 beste ostekakene i Norge!

Har laget et galleri under her med flere bilder av deltagere og vinnere! Bildene er tatt av arrangørene og deltagere har gitt tillatelse til publisering. Gratulerer så mye til May Kristin Pedersen med vinner kaken! Her på bloggen hennes Mayasmat kan du finne oppskriften på hennes nydelige ostekake med multer.

Ble visst litt dobbelt opp med noen bilder, har ikke helt teket på den nye bloggen enno og innstillinger der 😉

Rett etter dommerne hadde annonsert vinneren var det bare å hoppe i en taxi og dra til Gardermoen. Alle finalistene fikk en pose fra TINE med vaniljekrem, ostekrem, fløte, kesam osv i. Å en pose fra Cacas med en hjerteform, cupcakes stæsj, slikkepott osv. Det var kjempefine ting vi fikk!!!  I taxien var jeg så heldig å ha selskap med koselige Katrine som har bloggen Fra sjel til mage – en matblogg. Landet på Værnes litt over 21 på kvelden og der stod verdens beste samboer klar for å hente meg <3 Det var deilig å sette seg i bila på vei hjem til våre 2 små sovende jenter som snille mamman min passet på 🙂 Rimelig utslitt av en lang dag men for noen inntrykk og en herlig opplevelse!

Tusen takk til TINE for at jeg var så heldig å komme til finalen! Å takk til alle dere kjære lesere som var med å stemte fram kaka mi <3

 

Til vi sees igjen…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om “Bilder fra finalen til Tine`s ostekake konkurranse

  1. Hei Hanne! Så fint innlegg du har skrevet om dagen! Du har virkelig fanget sjelen og stemningen synes jeg. Kjempehyggelig at du har linket til meg, det setter jeg kjempestor pris på! Takk for en hyggelig dag, håper vi møtes igjen en vakker dag 🙂

    • Heia! Så koselig å høre! Skulle bare mangle om jeg ikke linket til deg og din flotte blogg 🙂 Hadde vært veldig kos å møttes igjen en dag ja 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *