Cupcakes lue med perler

En av de mest populære innleggene på bloggen min er Cupcakes luen 🙂 Virker som mange barn går rundt med denne søte luen på hodet… Veldig morsomt! Nå har jeg strikket en variant med perler. Å 4 åringen likte den ihvertfall 😉

Oppskrift og mere informasjon om hvordan man strikker Cupcake lue finner du under Cupcakes lue innlegget mitt 🙂

Jeg strikket disse luene også i Merino Extra fine fra Drops. Er så godt og mykt det garnet og min erfaring er at det holder seg fint etter vask også. Det går ut endel i bruk, men blir fint igjen etter vask. Har ikke vasket luene med perler enda, så kanskje greit å vaske de for hånd. Ellers kan man evt. legge det i en sånn pose inne i vaskemaskinen. Sånn pose man bruker til bh`er osv. Skulle en perle løsne så havner den ikke i maskinen ihvertfall 😉 Men om perlene mister farge gjenstår å se…

Viser dere her hvordan jeg gjorde det når jeg strikket inn perlene. Kan sikkert gjøres på flere måter, men jeg gjorde det sånn… Strikk vrangborden på lua først. Så tredde jeg innpå perler på garn nøstet. Mine perler er kjøpt på Panduro. Man kan jo bruke hvilke som helst perler til dette.

Jeg strikket luen til minstejenta først og da satte jeg inn perlene litt på skjønn… Mens den til største frøkena tellet jeg opp så jeg fikk likt mellomrom imellom alle perlene. Ble jo litt finere det da… Jeg trakk fram perla når jeg strikket masken, så den havnet inne i masken liksom 😉

Fortsatte å strikke inn perlene hele veien til toppen. Å så heklet jeg kremkanten rundt som vanlig

Å her er kremkanten og mange fine perler…

På største frøkena sin lue heklet jeg dobbelstaver på kremkanten. Å så heklet jeg 4 dobbelstaver i hver maske istedet for 3 stk staver. Ble litt lengre kremkant så det gjorde seg det 🙂 Men kan ha bare 3 dobbelstaver i hver maske, blir en fyldig krem av det å… 😉

Her er den minste luen ferdig 🙂 Cupcake med kirsebær på toppen og perle strø…

Å her er den største luen, med en fyldig krem rundt… 🙂

Fra siden…

Å her er begge to luene med masse roser i blomsterpasta i bakgrunnen… 🙂 Må jo lage kaker og pynt imellom strikking også 🙂

Kanskje du fikk enno mere lyst å strikke Cupcakes luen nå…?

Tips: Tror kanskje denne luen passer til litt større barn, fra ca 3 år. Det første minstejenta som blir 2 år om 2 mnd gjorde var å smake på en perle… Så følg med barna litt vil ikke at de skal sette en perle i halsen! Men hun er ei jente som skal smake på alt, spesielt ting som ikke er spiselig… Det er heller kanskje ikke så godt å ligge å sove med denne luen når det er perler på den for de minste barna som ennå sover formiddagsduppen sin.

 

Ha en fortsatt fin helg alle sammen <3

Til vi sees igjen…

Del bloggen på Facebook

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 tanker om “Cupcakes lue med perler

  1. Synes disse luene ser helt grusomme ut når man har de på. En nabo strikket til datteren min, og desverre for meg liker hun den…Hver sin smak.
    /Mie

    • Jentene mine er kjempefine i cupcakes luene. Men jeg liker nok utgaven uten perler bedre da. Har nok mye å si hvordan hodeform barna har også. Er ikke alle som kler alle slags luer. Bra det finnes så mange luer i denne verden å velge mellom da 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *