Dåpskake til en liten prins

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]! En stund siden jeg har blogget nå, vært godt med litt fri 🙂 Men jeg er her og det kommer innlegg fra meg innimellom ja 🙂 Jeg tenkte i dag jeg skulle lage et innlegg med litt bilder fra den siste dåpskaka jeg laget. Skrive litt om hvordan jeg har laget detaljer på den

IMG_6739ok

 

Mamma`n til lille Sindre viste meg et bilde av en kake hun hadde funnet hos Tonerose Design. Å Tone er en stor inspirasjon, jeg elsker hennes kaker så å kunne lage en kake med inspirasjon fra henne var utrolig moro! Hun har så sansen for de små detaljer og det er aldri rotete med pynten, men en rød tråd som går gjennom å det er så viktig! Er ikke fint når man legger på all pynt man har på en kake. Prøv heller å lage en helhet og det skal være godt for øyet å se på en kake… Så takk til Tone som er en så stor inspirasjon for mange av oss! Her er facebook siden hennes også.

 

Kaken er en 25 cm Red Velvet kake med ostekrem. Smurt opp med ostekremen også

IMG_6703ok

Kurven som babyen ligger i laget jeg ved å først ta en klump fondant, formet den som en seng. Kjevlet så ut brun fondant og brukte en kurv mønster kjevle fra Festfabrikken for å lage mønsteret. Den var kjekk! Husk kode hanneskaker for å få 5% rabatt på det du handler der. Silikonformen til babyen fåes også kjøpt der.

IMG_6704

Klærne som babyen har på er inspirert etter bilde jeg fikk av mamma`n. Prøvde å lage striper som det var på vesten på bildet… Masse blomster rundt  og små perler 🙂

Når jeg trekte kaken med fondant kjevlet jeg den så stor at den skulle dekke fatet også. Bare la den over kaken og former den godt rundt kaken og så tar jeg å  glatter den utover fatet. Fatet er en drum som er et pappfat trekt med folie. Den er ca 1,2 cm tykk. Kan ha litt vann på drummen eller spiselig lim for å feste fondanten bedre. Glatt ut med smoother. Skal få tatt bilder å laget en trinn for trinn på det senere.  På fatet kan man bruke stempel eller forskjellige utsikkere for å få litt mønster. Viktig å gjøre dette med engang mens fondanten fortsatt er myk så den ikke sprekker opp. Rundt kanten på fatet har jeg silkebånd

En rose

Disse søte skoene er en utstikker fra Festfabrikken, finner den herSløyfen satte jeg bare på for å pynte opp de litt 😉

Ramma laget jeg ved å kjevle ut et lag med fondant på ca 0,5 mm. Skjærte til i den størrelsen jeg ville ha. Lot den tørke i 1 døgn. Laget også en trekant som jeg brukte som støtte bak rammen. Dagen etter la jeg det spiselige bildet oppå og la på kant rundt hele. Det er også fondant som jeg kjevlet med en mønstekjevle for litt mønster. Lot tørke i 1-2 dager så det ble helt stivt og hardt

Foreldrene til lille Sindre har gitt tillatelse til at jeg kunne vise dere bilde av denne søte gutten 🙂

Håper jeg kunne inspirere deg og gi deg noen tips 🙂

 

Ha en flott helg!

 

Til vi sees igjen…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om “Dåpskake til en liten prins

  1. Hei Henne!
    utrolig flotte kaker du baker!et kjeppt spørsmål hvor fikk du kjøpt den formen til bokstavene? som du har skrevet guttens navn?
    hva heter den og hvor er den kjøpt!nydelig!

    • Beklager så mye for det sene svaret! På den her brukte jeg vel Wilton Dolphinium eller noe sånt. Men oppdaget i ettertid at den inneholder blåfarge som ikke er godkjent i Norge. Til eget bruk velger man jo selv om man vil bruke den 😉 Går jo på hyperaktivitet hos barn. Ellers liker jeg SK Bluebell og Wisteria. Men de har ikke det gråskjæret denne har…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *