Enkel Oreo iskake

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]! I dag skal jeg vise dere en enkel måte å lage en lettvint Oreo iskake på 🙂

IMG_1878

Jeg hadde så mange eggeplommer til overs og en god del fløte så plutselig kom jeg på at jeg skulle lage en enkel oreo iskake. Jeg liker oreo 🙂 Så sånn ble den til 😉 Hadde til og med så dårlig tid når jeg laget den at jeg ikke fikk tatt bilder underveis… Men oppskriften skrev jeg ned 🙂

 

Enkel Oreo iskake

22 cm form

12 Oreo kjeks

ca 50 g smeltet smør

 

6-7 eggeplommer

130 g sukker

5 dl fløte

130 g philadelphia ost

1 vaniljestang (evt 1 ts vaniljesukker, eller vanilje ekstrakt)

4 Oreokjeks

 

Start med å gjøre klar en 22 cm springform. Jeg la et bakepapir på bunnen og satte så ringen på oppå. Klipp bort litt av bakepapiret som stikker ut rundt. La også en plastremse inni formen. Kan kjøpes på Traktøren, muligens også Jernia. Evt legg plastfolie i kanten.

Knus Oreo kjeksene. Bare legg dem i en pose og kjevle over de eller slå med en hammer 😉 Eller kjør den i en food prosessor. Men ikke for fint, kan godt være litt biter. Smelt smøret og bland sammen kjeksesmulene. Skal bli litt bløt, er den for tørr så ha i litt mere smør. Skal henge sammen. Klem dette ut i springformen og ca 1 cm opp på kanten. Sett i kjøleskapet i ca 10-15 min mens isen lages.

 

Pisk eggeplommene sammen sukker til en eggedosis. Pisk det til du ikke kjenner sukkerkorn. Pisk lett philadelphia osten og hell i fløten og frø fra vaniljestangen. Pisk dette til en passe stiv krem. Bland lett sammen med eggedosisen ved bruk av en slikkepott. Knus opp de 4 Oreo kjeksene i mindre biter og bland inn i røren, men hold av litt til å strø på toppen. Hell over i springformen. Legg stramt plastfolie over eller bare dekk med aluminiumsfolie og sett i fryseren. La stå natten over. Ihvertfall 6-8 timer vil jeg tro det tar før den blir helt frossen 🙂

IMG_1877

 

Å så er det bare å ta bort ringen og servere 🙂

IMG_1882

Håper dette kan friste til helgen kanskje 🙂

Ha en super helg og del gjerne bloggen min med alle dine venner <3

PS: neste gang jeg lager den skal jeg ta bilder 😉

Til vi sees igjen…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 tanke om “Enkel Oreo iskake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *