Farge en stor klump marsipan :)

Mange spør meg hvordan jeg farger marsipan, fondant eller andre masser. Å spesielt hvis det er en stor klump. Så her har jeg laget en liten trinn for trinn på det…

Blir jo ikke så lett å se hvordan jeg gjør det på bare bilder, men vi prøver… Har tidligere laget en trinn for trinn på farge masser som du finner her 🙂 Det blir jo mye det samme som den, men her kommer den ihvertfall…

Her har jeg litt hvit marsipan, en liten rest med rosa marsipan og en god del vanlig marsipan kjøpt på butikken…Marsipan kan holde seg i lang tid hvis den pakkes godt inn i plast, også en plastboks i tillegg er lurt. Jeg opplever ihvertfall at den blir hard fortere enn smaken blir dårlig…  Fargene jeg har brukt er Wilton sin white white som er en flytende hvit farge. Har også brukt SK sin Rose. I de små pastafarge boksene bruker jeg tannpirker når jeg tar fargen eller tre grillpinne som jeg brekker av å kaster etter hver gang. Ikke stikk nedi igjen for det forringer kvaliteten på fargen. Hold boksen ren! Det er også lurt å legge massen noen sekunder i micro ovn før man begynner å kna inn farge for da er den mykere å bedre å elte, 10-15 sek

Ha på engangshansker når du knar inn farge hvis ikke setter fargen seg godt på hendene. Kan smøre inn hendene med Flott matfett eller Crisco men jeg synes fargen smitter da også… Vær også obs på hvilket underlag du bruker sånn at ikke fargen smitter over. Lurt å ha en voksduk eller bakematte under. Ikea har en bakematte til en billig penge 😉 Brett over og begynn å kna som om du elter en brøddeig

Rull litt frem og tilbake og brett over flere ganger

Jeg bruker også å ta den i hendene og vri den sånn som dette innimellom, dette fordeler fargen fint. Er det en altfor stor klump du har kan du dele den i to når du gjør dette

Elt godt

Sånn nå er fargen jevnt fordelt, men litt for lys…

Brukte en ny pinne og hadde på mere rosa farge

Brett over og kna med knokene

Klem sammen og begynn å kna

Vri den sammen og kna den mot bordet. Hvis du synes den fester i bordet kan du smøre underlaget med litt matfett

Sånn nå er min marsipan ferdig farget og klar til å kjevles ut. Jeg synes den er lettest og kjevle ut med engang jeg har hatt i fargen for da er den myk etter jobbingen med den. Så jeg foretrekker å farge rett før jeg skal bruke den. Men det kan bli luftbobler i en masse som man har jobbet mye med så vær litt obs på dette når du kjevler ut. Jeg synes ikke dette er noe stort problem synes gevinsten ved å kjevle ut når den er myk og varm etter knaing er større 😉

Jeg bruker maizena mel på voksduken min når jeg kjevler ut. Har laget meg en liten pose av gasklut som jeg fyller med maizena mel, dunker den mot bordet for å få ut litt mel bare om gangen

Kjevle ut leiven med en kjevle eller en rullepinne. Denne rullepinnen er mitt absolutt favoritt redskap! Bruk en smoother til å glatte ut leiven med. Hvis det er luftbobler kan de stikkes hull på med en tynn nål, gå over med smoother etterpå

Jeg bretter den dobbelt over rullepinnen min og løfter den over på kaken sånn

Mere om å trekke en kake finner du her  og her 🙂

Håper du hadde litt nytte av dette og spør gjerne hvis du lurer på noe 🙂

I denne uken kommer en trinn for trinn på 2 etg. stablekake og veske kake bl.a. Skal også komme med noen tips til Valentine Til vi sees igjen…

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 tanker om “Farge en stor klump marsipan :)

 1. Hei 🙂
  Fantastiske steg-for-steg-innlegg, det gir håp til ferske marsipankakebakere 🙂
  Hvilken marsipan foretrekker du til lokk og pynt? Ser at Pals er populært, men gjerne ikke like lett å få tak i på kort varsel – hvertfall ikke her i Bergen, ser det ut til.

  🙂

  • Heia 🙂 Tusen takk! Jeg må nok si jeg foretrekker pals jeg å… Har de ikke utsalg i Bergen? Funcakes sin er grei nok den å, men kanskje ikke noe letter å få tak i. Å også noe av butikk marsipan er også grei å jobbe med. Jeg foretrekker da Eldorado sin.

   • Takk for superkjapt svar 🙂
    Ja, ser nå at Pals har utsalg i Bergen, mon tro om de sleger til privatpersoner – helst innen fredag 😉 Takk for tips!

    Eldorado er en grei marsipan i nøden, både til lokk og figurer farget med Wilton? Håper å ikke drepe den plutselige bakergleden med dårlige råvarer 😉

    • Her i Trondheim har de ihvertfall utsalg 1 time hver onsdag for privatkunder. Så ring dem du å hør om de har det i Bergen også 🙂 Om du vil ha helt hvit marsipan så heter den ekstra hvit marsipan på Pals. Å den vanlige (beige) fargen kalles hvit… Ja men ulempen med Eldorado er jo at den ikke er hvit så det er vanskelig å få pastell farger. Men andre farger går greit 🙂 Evt du kan farge den hvit med Wilton sin white white eller titandioksid som kan kjøpes på bl.a. Panduro 🙂

 2. Tusen takk for tips om jeg blir stuck med dagligvaremarsipan 🙂 Forresten, er det lurt å lage pynten noen dager før selve pyntingen?
  Innleggene dine skal brukes aktivt på fredag 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *