Focaccia i Breadmaker

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]! Jeg har vært så heldig å fått en Breadmaker fra Leukè til testing fra Hamonoya. Dette er et supert produkt man kan blande, elte, heve og steke brødet i…

Produktbilde fra www.hamonoya.no

Produktbilde fra www.hamonoya.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette skriver produsenten om Breadmaker: Breadmaker brun, 600 ml. Myk silikon form. Mål, elt og bak brødet ditt i en og samme form. Kan også brukes til kjøtt, fisk og grønnsaker. Her er en video som viser hvordan man bruker den: http://youtu.be/DEimeEcZJsU

IMG_6100

 

Som dere skjønte gledet jeg meg til å teste dette 🙂 Det fulgte med oppskrifter i heftet som jeg skal prøve. Men jeg valgte å lage en Focaccia første gang 🙂

Focaccia

2,5 dl vann

25 g gjær   ( eller ca 1/2 pose tørrgjær)

1 ss olje ( + 1 ss til smøring av deigen)

0,5 ts salt

0,5 ss honning

ca 5,5 dl hvetemel

Maldonsalt og olivenolje til å ha oppå

 

Stekes på 200 grader i ca 20 min

 

Start med å ha oppi lunkent vann, honning, salt og olje. Bruker du tørrgjær ha litt varmere vann en fingervarmt. Bland tørrgjær i melet. Bruker du fersk gjær rør den ut i vannet

IMG_6102

Tilsett melet og tørrgjæren. Ikke ha i alt melet med engang, da deigen skal være litt klissete. Tilsett heller mer om den blir altfor klissete

IMG_6103

Rør dette godt sammen med en slikkepott. Ha oppi 1 ss olje og rør det lett sammen så den legger seg som en hinne rundt deigen

Lukk sammen Breadmakeren

Jeg tok plastfolie rundt den for å holde fuktigheten inne i deigen. Sett til heving en halvtime ca eller til den har hevet seg til ca dobbel størrelse

Når den er hevet ha på olje og dytt den godt nedi

Lukk den igjen og sett til heving i ca 30 min til 😉

Strø på Maldon salt og lukk igjen den. Sett den så inn i forvarmet ovn 200 grader. Midt i ovnen.. Stekes i ca 20 min

Når den har stått i ca 20 min så dunk litt på den for å høre om det er en hul lyd i den. Jeg åpnet Breadmakeren og lot den stå ca 5 min sånn. Da ble den sprø og gylden over hele toppen;) Evt kan du ta den utav formen og steke den noen min på rist også

Avkjøl på rist

Del opp i skiver og kos deg 🙂 Å så lite oppvask da, jeg liker 😉

 

Konklusjonen min er at jeg likte den veldig godt og gleder meg til å prøve mere 🙂 Men blir jo ganske små brød, så er vel kanskje ikke noe å fore en storfamilie med til hverdags… Må ihvertfall bake ofte da 🙂 Var en oppskrift som fulgte med som man kunne sette det til heving over natten og den må jeg prøve meg på 🙂 Å likte veldig godt at det ble så lite oppvask. Den var grei å vaske etterpå. Å kan vaskes i oppvaskmaskin. Kan også brukes i mikrobølgeovn.

 

Mere info om kjøp av den se på www.hamonoya.no. Selges på Tilbords butikker også vet jeg.

 

Til vi sees igjen…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *