Heart tasty-fill bakeformen fra Wilton

Når jeg så denne heart tasty-fill bakeformen fra Wilton fikk jeg så lyst å prøve den. Jeg syntes det var så fint med et hjerte med fyll inne i kaka. Har sett flere har laget den og fikk lyst til å prøve selv… Så trykk deg videre for å se hvordan jeg stekte kaken i den. Å sånn ble min ferdig pyntet…

For de som ikke har sett denne formen tidligere ser den altså ut som dette, bildet er hentet fra Wilton. Jeg kjøpte min form på Traktøren Bakeutstyr på Byhaven i Trondheim

Så dette måtte jeg jo prøve meg på 🙂 Å svigermors bursdag var en god anledning. Jeg laget vaniljekake og fyllte den med bringebærmousse. Oppskrift på vaniljekaken kommer under her mens bringebærmousse kommer i et senere innlegg. Pynten kommer også i senere innlegg. Så lurt å følge med på bloggen min 😉

Vaniljekake

Oppskriften er hentet fra Sweetapolita

4 store egg, skilt plommen og eggehviten fra hverandre
420 gram mel
4 ts bakepulver
1/2 ts salt
230 gram smør
400 gram sukker
2 ts vanilje ekstrakt (evt vaniljesukker)
250 ml melk (eller blanding av melk og fløte)
1/4 ts sitronsaft

Stekes på 180 grader i ca 30 min

Har man ikke denne formen kan den stekes i 2 stk 20 cm former, eller en 25 cm form.

Start med å skille plommen fra hviten. Bestandig lurt å bruke romtempererte egg, men har du ikke det så la de stå fremme på benken som dette med plastfilm på skålene i en halvtime. Min erfaring er at det er lettere å skille et egg som er kaldt enn romtemperert. Virker som at plommen er litt fastere når den er kald

Vei mel og mål opp bakepulver og salt

Rør dette godt sammen

Sikt dette og sett det til side

Vei opp sukkeret og smøret. Smøret skal være mykt når vi bruker det

Start med å røre smøret i mikseren din i ca 3 min, bruk beaterblade eller K-spade utifra hvilken maskin du har

Tilsett ca 2/3 deler av sukkeret og rør dette godt videre i 3-4 min

Tilsett så en og en eggeplomme om gangen mens man pisker imellom

Tilsett vanilje ekstrakt og pisk sammen

Mål så opp melk og evt fløte. Jeg brukte 1 dl fløte av de 2,5 dl  fordi jeg hadde litt fløte igjen som måtte brukes opp. Men bare melk går fint

Ha litt av det siktede melet i mens maskinen går på lav styrke

Så litt melk… Gjenta dette noen ganger og avslutt med mel

Sett dette litt til side mens eggehvitene piskes til marengs

Pisk eggehvitene med sitron saften til det skummer

Tilsett så resten av sukkeret sakte mens maskinen går

Pisk til massen er helt stiv

Tilsett litt av marengs massen i kakerøren og rør det forsiktig inn med en slikkepott

Tilsett resten av marengsen og rør det lett inn

Da er røren ferdig 🙂

Så skal formene smøres, her sees det hvilken vei de skal stekes i…

Jeg sprayet formen med formfett fra Pals og så la jeg bakepapir i kanten på formen. Litt høyere enn formen i tilfelle kaken ville vokse mye. Spray bake papiret godt også

Fordel så røren over i formene

Stek kakene i ovnen på nederste rille i ca 30 min eller til en kakepinne kommer tørr ut. Mine ble litt mørke så kan være lurt å legge et bakepapir oppå kakene på slutten av steketiden

La de stå i formene i ca 10 min før du snur dem. her ble jeg litt for utålmodig og snudde dem fort… Så den ene delen hang litt fast i forma… Så Hanne neste gang ikke så kjapp…! Men klemmer det godt til så går det bra… La de avkjøle på rist, pakk de så inn i plast eller aluminiumsfolie og legg i kjøleskapet

Min kake lå i kjøleskapet over natten før jeg fylte den, men noen timer går helt fint altså. Viktigste er at den er kald og stødig i og med at den skal snues og legges oppå med fyll inni. Når man ser på formene så er det den høyeste formen som skal være nederst. Denne…

Fyll så med ønsket fyll, jeg brukte en nydelig bringebærmousse i denne

Anbefaler å skjære bort det brune laget på toppen av kakene før de legges sammen for etterpå så jeg at det ble et mørkt skille der når man skjærte i den… Så det skal jeg gjøre neste gang 🙂

Snu så kaken og legg den oppå. Jeg skjærte bort litt på toppen før jeg smurte den opp

Jeg smurte den opp med hvit sjokolade smørkrem. Satte den kaldt et par timer og smurte den så opp igjen med et tynt lag med smørkrem. Så i kjøleskapet en halvtime før jeg trekte den i marsipan

Å med en blomst på toppen, fine medaljonger på siden og en lekker bord ble dette en ganske så fin kake til svigermors bursdag om jeg så skal si det selv… 😉

Medaljongene er en silikonform fra Karen Davies, borden er en silikonform fra First Impressions. Å disse fåes kjøpt på www.kakeboksen.no 🙂 Husk rabatt kode Hannes-Kaker så får du 5% rabatt på alt du kjøper der 🙂 Kommer innlegg på hvordan jeg brukte disse formene senere her eller på Kakeboksen 🙂

Å nå er vel alle spent på hvordan kaken så ut inni… I og med at den ble servert i et stort selskap fikk jeg ikke tatt bilde som jeg ville ha gjort hjemme. Å hjerte kom nok ikke så godt frem, ihvertfall ikke som på bildet fra Wilton… MEN flere i selskapet utbrøt med glede i stemmen, det er jo et hjerte inni… Her er ihvertfall bilde jeg tok 🙂 Det rosa nederst på fatet er en bit marsipan… Å her ser dere nok hva jeg mente med at det ble et brunt skille siden jeg ikke finskjærte bunnene før de ble satt sammen

Håper noen fikk lyst til å teste ut denne formen, kanskje har noen den stående i et skap allerede… Var jo noen småting som ikke ble perfekt her, men jeg legger ut likevel så dere andre kan lære av de feilene jeg gjorde 😉

Men noe av det viktigste som jo er smaken ble konklusjonen at den var kjempegod! Nydelig vaniljesmak og deilig bringebærmousse

Her finner du  trinn for trinn på blomsten på toppen

Til vi sees igjen…

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 tanker om “Heart tasty-fill bakeformen fra Wilton

 1. Blir så imponert hver gang du lager en kake;)
  Skjønner ikke hvordan du har tid til alt??!!!!

  Er spørsmål.. Hvor kjøper du de sølv papp brettene som kakene står på?;)

  • Tusen takk! Jeg koser meg veldig med å bake og i en tøff hverdag er baking terapi for meg:) Jeg bruker mye sånne boards som er 3mm tykke og de kjøper jeg på Traktøren Bakeutstyr i Trondheim eller på squires-shop.com

   Hvis det var du som spurte på Facebook å så fikk du dobbelt med svar;) hvis ikke fikk du svaret her da:)

 2. Ja, det var jeg som spurte på face;) fikk ikke til å kommentere med annet enn ‘anonym’ men kunne jo hilst med navn da. Gikk litt fort i svingene.

  Du er så grei altså;) og så flink.
  Takk for svar;) mvh Ann-Merethe;)

 3. Kjempeflott kake.
  Har en nesten lignende kakeform – bare at der blir kaka sjakkmønstret (uten fyll).
  Kanskje man må vurdere denne kakeformen også.
  Blomsten din er nydelig (er det marsipan?)
  Jeg følger med videre – har lagt meg til som følger og lagt deg inn i min blogg-liste.

 4. Flott kake dette 🙂

  Bruker du å doble oppskriftene på røra? Altså 1 porsjon per form? ca 24 cm eller noe? Tenkte å prøve med sjokoladekake eller Red Velvet 🙂

  Blomsten var råflott 🙂

  Heidi

  • Takk 🙂 Nei hele oppskriften går i begge formene ja 🙂 F.eks. den her oppskriften går også i en 25 cm form. Så hvis du skal lage den i andre kaker enn dette så se etter oppskrifter på ca 25-26 cm form og fordel den i begge formene. Det skal bli bra tror jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *