Hjerte kake med pasjonsfrukt ostekrem { oppskrift }

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ] ! Håper alle har det bra 🙂 Her i Trondheim er det fortsatt snø ja, jeg gleder meg til vår jeg! Er ikke så glad i vinteren 😉 Selv om små jentene våre er så fornøyd med snøen! Men over til kaker… Jeg lagde denne hjerte kaken til Valentine, men en sånn kake passer til alle anledninger 🙂 Å enkelt pyntet så den kan alle lage…

 

I denne kaken brukte jeg Red Velvet kakemix fra Funcakes. Den får du kjøpt hos Kakeboksen her 🙂 En god og luftig, men saftig kakemix. Smakte bedre enn jeg trodde må jeg innrømme… Nå liker jeg å lage det meste fra bunnen, men noen ganger er det kjekt å ha en sånn pose stående i skapet 😉

IMG_5117

For de som har lyst å lage Red Velvet kaken selv så finner du oppskrift HER.

 

Inni kaken hadde jeg en pasjonsfrukt ostekrem, og her kommer oppskriften på den 🙂

Pasjonsfrukt ostekrem

ca 12 stk pasjonsfrukt

300 g Philadelphia ost

3 dl fløte

100 g melis

1 ts vanilje ( evt  kvernet, vaniljesukker, vanilje ekstrakt, vaniljestang)

 

Så noen bilder av bakingen 🙂

 

Jeg startet med å lage red velvet kaken. Posen på 500g går til en 25 cm kake står det på posen. Jeg laget den i min sweetheart form. Digger den formen altså 😉 Ha oppi kake mixen i mikser bollen sammen eggene og vannet

IMG_5120

Tilsett olje

Så røres den på medium hastighet i ca 6-8 min

Haes over i en smurt og bakepapirkledd form

 

Stekes på rist på nederste rille i ca 40-45 min på 175 grader. Står i midten av ovnen på pakken, men jeg steker bestandig kaker nederst 😉 Hvelv den utav formen og la den avkjøles på rist

 

 Mens kaken avkjøles lager vi kremen 🙂

 

Dr. Oetker har fått en supergod nyhet! Vanilje-Twister. En kvern som inneholder 5 stk Bourbon vaniljestenger fra Madagaskar som er tørket og delt i små biter. Så er det bare å kverne ivei 🙂 Den her likte jeg må jeg si! 1 ts  tilsvarer 1 vaniljestang.

Del pasjonsfrukten i 2 og skrap ut kjøttet. Ha de over i en sil og rør rundt og rundt så all fruktsaften renner ned i bollen. Går fint an å spise frøene i pasjonsfrukten, men jeg liker best glatte kremer… Å så er de litt knasende og harde 😉

Herlig pasjonsfrukt saft… 

Ha kremosten, vanilje og melis i mikserbollen og rør dette sammen med vispen. Hell så fløten i mikseren mens mikseren går. Pisk dette til det blir tykt. Glemte visst å ta bilder… Men er samme basis krem som i Red Velvet oppskriften så du finner flere bilder HER. Man kan også piske fløten for seg selv og så blande med kremosten men jeg synes den blir fastere når man heller fløten i osten og pisker 🙂

Bland så inn pasjonsfrukt saften. Ikke pisk mye, bare så det blir blandet

 

Del så opp kaken, jeg delte den i 3 deler så jeg fikk 2 lag med nydelig fyll 🙂 Ble ikke så veldig rød den Red Velvet kake mixen… Kunne tenkt meg litt mere rød farge, men det kan jo tilsettes da 🙂

Fyll og smør den opp med kremen

Å så er det bare å slå seg løs med pynten 😉 Love miks strøssel fra Dr. Oetker innholder søte røde hjerter og søte perler. Jeg la perlene i kanten hele veien rundt på kaken og hjerter i midten <3 Kunne kanskje tenkt meg de hadde litt mere rødfarge skal jeg være ærlig 😉

Masse strøssel på 🙂

Kjekke med sånne bokser med strøssel. Man kan lage en enkel kake når man ikke har tid eller har mulighet til å lage avanserte kaker. Var veldig spent på om rødfargen smittet over på kaken. Men det gjorde den ikke i det hele tatt, jeg liker 🙂

 

Konklusjon: Red velvet mixen fra Kakeboksen (husk rabatt kode Hannes-Kaker så får du 5% rabatt på hele kjøpet) var forbausende god. Litt sånn mix smak er det. Men absolutt et godt alternativ om man har det litt travelt. Saftig og holder seg godt over flere dager.

Love miksen fra Dr.Oetker kan man vel ikke unngå å like <3 Å den nye Vanilje Twister er en ny favoritt!

Håper jeg kunne inspirere deg 🙂 Ha en flott dag alle mine venner! Jeg blir veldig glad om dere kan trykke på share på venstre siden av innlegget her så det blir delt på facebook siden deres 🙂

 

Til vi sees igjen…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 tanker om “Hjerte kake med pasjonsfrukt ostekrem { oppskrift }

  1. Veldig bra og inspirerende blogg 🙂 Jeg lurte på om det går an å trekke kaken med marsipan direkte utenpå pasjonsfrukt-ostekremen? Om marsipanen «smelter»?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *