Høstkake med frukt og blomster

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ] ! Nå har høsten virkelig kommet over oss, ingen vei utenom… Å snart er vinteren her, skrekk og gru sier jeg… Er ikke så veldig glad i snø, is og kulde jeg 😉 Men men… Jeg liker så godt høstfarger, nydelig! Denne kaken laget jeg for noen år tilbake, men fortsatt aktuell…

Denne høstkaken har frukt og noen blomster på seg 🙂 Her kommer noen bilder av hvordan jeg laget frukten

Brukte grønn marsipan og formet den til en kule og videre til en kjegle form

Stikk et hull i toppen

Trill en brun marsipan bit til stilk og sett den oppi hullet, fest med spiselig lim eller litt vann

Lag litt bulker med en balltool og pensle litt rødt fargepulver for litt detaljer på pæren

Til eplen triller man en rund kule, pensle med rødt fargepulver

Lag et hull på toppen av epla

Rull den litt mot siden så det blir litt større hull

Sett en tykk stilk i marsipan nedi

Til fersken trilles en orange marsipan kule

Lag et hull på toppen av denne også

Legg en liten rund brun marsipan kule i hullet. Bruk en plastkniv eller lignende og lag et snitt nedover hele siden

Litt fargepulver pensles forsiktig på denne også

De to firkantede kakene er trekt i brun marsipan. Den øverste er plassert helt kant i kant med den under på baksiden. Mere om stablekaker finner du her

Så begynner det morsomste 🙂 Nemlig pyntingen… Calla finner du trinn for trinn til her. Kan godt tørke callaene litt mere enn jeg har gjort… Fest med spiselig lim

På baksiden legges en brun klump marsipan så vi får litt høyde på dekorasjonen. Dette blir litt tungt så har du en kake som ikke er så stødig under så klipp til en bit papp og legg under dekorasjonen, sett et par sugerør i kaken under til støtte

En stor gul rose på midten. Trinn for trinn til vanlige roser her og trinn for trinn til stor rose her. Pærene på siden og noen roser i orange i tillegg

En pære til på toppen. Her bygger man bare opp som man selv vil… Jeg har også lagt inn noen lange mørke grønne blader innimellom, de har jeg stukket ut med FMM eksotisk lilje sett. Fåes kjøpt på Traktøren Bakeutstyr og www.kakeboksen.no

Til knoppen har jeg trillet ut marsipan som jeg setter på blomsterstreng. Legg sammen strengene med 4-5 knopper på hver. Bruk gjerne blomstertape for å feste de sammen, men går uten også ved å tvinne ene blomsterstrengen rundt

Sett 2 sugerør i kaken og stikk ståltrådene nedi, da kommer ikke stålet i kontakt med kaken. Bøy de til så de får en fin fasong

Pynt med litt frukt på etagen under også

Å da er en nydelig høstkake født 😉

Spør meg gjerne hvis du lurer på noe 🙂 Håper du ble inspirert!

En annen høst kake jeg har laget er denne til en bryllupsfest, mere om den finner du på linken her 

Ha en superflott helg!

Til vi sees igjen…

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om “Høstkake med frukt og blomster

  1. Nydelig høstkake – jeg blir alltid inspirert av de flotte kakene dine! Og selvfølgelig har du fått min stemme til Norges mest elskede blogg! Masse lykke til 🙂

    • Heia!

      Her skal jeg ikke skryte på meg noen ting… For dette er en isopor kake som jeg laget for noen år tilbake som en utstillings kake;) Men hadde jeg skullet laget den så hadde jeg valgt 2 firkant former i str 25cm nederst og 20 cm øverst. Å høyden er ikke noe problem om man bruker Annas favoritt sjokoladekake som du finner her på bloggen min. Den blir høy og fin 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *