Hvit sjokolade krem

Det her er en enkel fløtebasert krem med hvit sjokolade. Smaker kjempegodt på cupcakes, inni kaker sammen bringebærmousse f.eks. Å helt ubeskrivelig nydelig på Pavlova…


Denne må lages dagen før eller ihvertfall minst 6 timer før du skal bruke den.

Hvit sjokolade krem

1 liten boks fløte, ca 3,3dl
150 gram hvit sjokolade, kan ha i mere også hvir du vil ha sterkere sjokoladesmak
1 ts vaniljeekstrakt

Start med å varme opp fløte til kokepunktet, jeg bruker micro`n… Men kan godt gjøre det på komfyren også

Så må man ha hvit sjokolade, jeg liker godt denne fra Odense

Hakk opp sjokoladen

Når fløten har nådd kokepunktet har du oppi den hakkede sjokoladen, la den stå sånn i 2 min

Etter 2 min rører du godt sånn at all sjokoladen er smeltet

Ha i vaniljeekstrakt, rør godt

Så skal den avkjøles, sett i kjøleskap natten over eller minst 6 timer. Jo lengre jo bedre 😉

Når den har stått i kjøleskapet så synker den sammen litt

Pisk den opp med håndmikser eller kjøkkenmaskin. Pisk helt til den er blitt stiv

Nam! Den her er virkelig god altså! Å jeg er ingen fan av hvit sjokolade…

Denne kan du godt bruke som dik samt å smøre opp en kake med også 🙂 Jeg brukte den bl.a. i vaniljekake sammen bringebærmousse. Det var godt!

Denne porsjonen holder nok til fyll i 2 kaker tenker jeg. Så halver hvis du skal ha den i en kake. Eller så kan du lage hele og bruke den som dik samt smøre opp kaken. Mere om dik og å smøre opp en kake finner du her 🙂

Å ønsker du mørk sjokolade istedet så bare bytter du ut den hvite med mørk, eller melkesjokolade…

Ha en flott lørdagskveld!

Til vi sees igjen…

Blogglisten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om “Hvit sjokolade krem

  1. Hei! Lurte på om du har brukt denne i et sukkerbrød? Tenkte jeg skulle prøve meg på bringebærmousse på et lag og lurte på om jeg kunne bruke denne sjokolade kremen i andre lag? Eller har du noe annet å anbefale meg?
    Takke for all inspirasjon som finnes på nettsiden din:-)

  2. Bloggen din er en utrolig inspirasjon for ferske kakebakere som meg selv – takk 🙂
    Hvordan funker denne kremen i Annas som også har et lag oreokrem? Jeg er ikke stødig nok til å bruke fløtekrem til å smøre opp kaken med, så jeg må vel bruke en smørkrem til det og som dik…

    • Hyggelig å høre Myrte 🙂 Tror nok det skal gå bra ja. Du kan smøre opp med denne å siden den inneholder sjokolade så er den litt mere stødig enn vanlig fløtekrem. Du kan også øke innholdet med hvit sjokolade for da blir den enno stivere på en måte. Men føler du deg ikke trygg på det så smør opp med smørkrem. Du kan jo evt ha smeltet hvit sjokolade i smørkrem også for å ta igjen den hvite sjokoladen. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *