Hvordan lage draperinger

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ], hyggelig at du titter innom <3 I dag tenkte jeg å vise hvordan jeg laget disse draperingene på denne kaken

Det finnes nok mange forskjellige måter å gjøre dette på, men jeg viser her hvordan jeg gjør det… Sånne draperinger som dette fungerer nok best på en etg kake da det er finest at man dekker over skjøten med en ny kake. Men kanskje det hadde gått med en rose oppsats oppå istedet å…

Jeg trekker kaken på vanlig måte med marsipan, fondant eller hva man måtte ønske. Kjevler så ut en lang avlang bit med marsipan ( jeg brukte det) i ca 2-3 mm tykkelse Gå over den med en smoother så den blir glatt og fin

Mål på kaken sånn ca hvor bred du skal ha draperingen. Den skal gå så langt inn på kaken at kaken over dekker skjøten… Nå må vi få den til å glitre litt så det ser ut som ekte stoff 🙂 Jeg pensler det med Rainbow pearl dust, det gir en fin effekt uten å overdrive… Det finnes børster man kan fylle pulveret inni så går det raskere enn å pensle med en bitte liten pensel… www.kakeboksen.no selger begge disse tingene 🙂 Husk rabattkode Hannes-Kaker så får du 5% rabatt på alt der 🙂

Jeg bretter den sammen som et trekkspill. Legger den bare løst sammen så den ikke fester seg sammen… Men når man har penslet med pulveret så er den ikke så klissete. Jeg bruker også maizena mel når jeg kjevler ut den

Gjør det sånn hele veien til enden

Løft den så opp og legg den mot kaken

Dra den forsiktig fra hverandre så foldene fortsatt blir beholdt. Fest evt med litt spiselig lim eller litt vann øverst. Bruk gjerne hansker når du gjør dette så ikke f.eks. neglene stikker hull i marsipanen… 😉

Legg folder hele veien rundt kaka. Brett kanten på hver del du setter på innover ved hver overgang så det bare ser ut som en fold. Da ser det ut som et helt stykke tøy som har drapert seg lekkert rundt kaken… Ps: ble visst med blitz på dette bildet 😉

Et lite nærbilde… Dander foldene så det ser pent og naturlig ut <3

Jeg satte neste kake oppå og pyntet med noen roser, orkideèr og hortensia. Mere om stablekaker finner du her

Å sånn ble bryllupskaken med drapering <3

Legg gjerne igjen en beskjed her eller på facebook siden min Hanne`s kaker hvis noe er uklart 😉 Erfaringen min tilsier at man får raskere svar på facebook enn her… Er litt raskere å legge igjen svar der skjønner dere 🙂

Jeg er også på Twitter: Hanne`s kaker, så følg meg gjerne der 🙂

I morgen kommer det innlegg om hjertemønsteret på denne etg av bryllupskaken…

Ha en superflott onsdag alle sammen <3
Til vi sees igjen…

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om “Hvordan lage draperinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *