Hvordan lage klosser med navn

Hei alle sammen 🙂 Bloggen min har vært nede i litt over 1 døgn nå for jeg skulle forandre hanneskaker.blogspot.com til hanneskaker.com. Håper ikke det skapte så veldig store problemer for dere… Flyttingen kunne ta opp til 24 timer, men det skjedde ikke på den tiden… Så vi er fortsatt på den gamle adressen og jeg skal sjekke opp litt mere før jeg prøver igjen 🙂 Tar gjerne imot gode tips på mail hanneskaker@ntebb.no hvis noen har peiling 😉 Men over til mere lystige ting… Nemlig hvordan jeg laget disse klossene med navn på

Flott på en dåpskake disse klossene med navn på. Enten kan man lage de av en klump marsipan som man former til en firkant eller man kan dekke sidene som jeg har gjort her… Jeg har brukt marsipan, men bruk gjerne en annen masse etter ønske.
Starter med å skjære til en firkant i marsipan. Husker ikke i farten målene… Men jeg målte den i forhold til bokstavutstikkeren jeg brukte sånn at hele bokstaven fikk plass 😉 Jeg brukte bare vanlig marsipan inni for enkelthets skyld, men man kan godt bruke samme farge som utenpå

Skjær til så mange like klosser som du trenger for å skrive navnet eller datoen man vil ha på

Kjevle ut marsipan i ønsket farge

Mål hvor stor bit som skal til for å dekke siden av klossen

Skjær til flere biter i samme størrelse

Pensle klossen med spiselig lim eller vann

Legg biten oppå

Dekk alle 4 sidene med marsipanbitene

Dekk alle klossene

Til bokstavene brukte jeg Winsdor clickstix. Disse er så supre! Enkle å bruke og gir et flott resultat 🙂 Fåes kjøpt på www.kakeboksen.no 🙂 På disse kan man lage de helt glatte eller man kan klemme ekstra ned så blir det mønster på bokstaven. Men jeg synes de er finest helt glatte så sånn gjør jeg det…. Kjevle ut marsipan tynt. Sett clickstixen oppå, klem den ned. Men hold bare på kanten, ikke klem på midten for da får du mønsteret. Trykk kanten godt ned

Løft opp utstikkeren og snu den. La fingeren gå forsiktig langs kanten av bokstaven så du ser den slipper marsipanen rundt

Ta bort den overflødige marsipanen

Bruk en nål eller lignende å ta bort det som ikke skal være med på bokstavene

Snu utstikkeren og klem ut bokstavene

Lim på bokstavene på klossene

Jeg limte også på noen stjerner

Så enkle og greie klosser å lage 🙂 Håper du har hatt litt nytte av denne forklaringen 🙂

 I forrige innlegg viste jeg hvordan jeg laget sløyfen. I neste innlegg skal jeg vise hvordan jeg laget mønsteret på siden av denne dåpskaken 🙂

Ha en flott pinse helg alle sammen <3 Til vi sees igjen…

Del bloggen på Facebook

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om “Hvordan lage klosser med navn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *