Kake til bursdag

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]! Lenge siden jeg har skrevet på bloggen min nå… Har hatt en en sommer hvor jeg trengte litt fri tror jeg 🙂 Vært på Hunderfossen sammen jentene våre og det var stor stas for de! Som noen av dere kanskje vet så har jeg endel problemer med helsen min og smerter. Å da har bakingen vært til stor hjelp for meg! Jeg bruker bevisst baking og kakelaging som avledning. Så godt å prøve å tenke på andre ting enn bare smerter og sykdom… Men noen ganger er det ikke så lett. Håper dere kjære lesere har hatt en flott sommer og er klar for å følge med meg og bloggen min videre 🙂 Del den gjerne da blir jeg så glad 🙂 For en stund siden laget jeg to kaker til en slektning av min samboer og det var et kjekt oppdrag med frie tøyler…

pa6

 

Begge kakene er sukkerbrød med vaniljekrem og krem med jordbærsyltetøy. 25 cm firkantet form. Alltid lurt å ha litt ekstra marsipan/fondant når man kjevler ut et lokk. Mye lettere å legge det fint på da uten skrukker. Her er en trinn for trinn på hvordan trekke en firkantet kake.

Blomstene er laget i marsipan tilsatt CMC pulver for å få massen mere elastisk og for å beholde fasongen bedre. Utstikkere fåes kjøpt på bl.a. www.kakeboksen.no. Husk kode Hannes-Kaker for å få 5% rabatt 🙂

pa3

 

Jeg hadde så lyst å bruke litt mere maskuline farger siden det var til en mann. På facebook er det en side som har mange inspirasjonsbilder med forskjellige fargetoner og da fant jeg dette bildet. Her er facebook siden jeg fant bilde på om du vil se: Design seeds. Ble litt mere blå mine farger enn grønntone. Å ser fargene ble litt annerledes på bilde enn de var i virkeligheten. Men var litt moro å ha et fargetema å se etter 🙂  Måtte mikse og trikse med fargene mine…

1150331_10151537397960598_2006531069_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pa7jpg

Fikk også brukt mine nye Marvelous molds onlay. Må si jeg digger disse 🙂 Her er nettsiden deres: http://marvelousmolds.com/

IMG_6909

Dette er silikon bord som dekker hele kaken. Å den er også laget sånn at på runde kaker så går det opp når man har kaker  på 10, 12, 14 inch osv… Så slipper man en skjøt på baksiden. Tok litt tid før jeg fikk dreisen på det for det må kjevles utrolig tynt for å få det til… ( Bilde fra en annen kake)

IMG_6904

Sånn ble det 🙂 Må trene mere for å få det perfekt, men var moro å bruke de 🙂 Må ha flere føler jeg… hehe 😉

pa2 pa10 Laget også Hortensia på denne kaken, skal komme med en trinn for trinn på de. Veldig enkle å lage 🙂 Ellers har jeg laget roser og rosebladerÅ også den blomsten i silikonform liker jeg godt, mere om den her

pa14

pa5Håper du fikk litt inspirasjon til å lage en kake med blomster 🙂 Passer jo bestandig det!

Ha en flott dag! Del gjerne bloggen min 🙂

 

Til vi sees igjen…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 tanke om “Kake til bursdag

  1. Utrolig flotte kaker :D! Jeg har lært ganske mye fra bloggen din i sommer (skulle lage 1årsdags kake til min sønn 🙂 )! Takk for hjelpen :D!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *