Kakekrigen, dag 4 ukesfinale

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]! I går kveld var det ukesfinale i min gruppe i Kakekrigen. Det var profiteroles som stod på programmet

_MG_1465R

Hele denne uken føler jeg at jeg har hatt god tid og ting har gått stort sett etter planen. (Unntatt litt godt stekt Kvæfjordkake på tirsdag…) Men i ukesfinalen ble det travelt 😉 Jeg hadde mange prosesser å gå gjennom. Jeg skulle lage vannbakkelsen min, lage vaniljekrem og avkjøle den. Piske opp krem å blande inn i vaniljekremen. Å så måtte jeg lage ostekremen med bringebær, fikk god hjelp av Fridtjof til å sile mine bringebær da 🙂 Jeg var så heldig å få hjelp av Fridjof siden jeg vant dagen før med min Pavlova rullekake med pasjonsfruktmousse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg skulle jeg lage sjokoladesaus og også smelte sukker til karamell… Alt dette gikk greit nok hjemme, men på et ukjent kjøkken så ble det nok litt for ambisiøst på 1,5 t… 😉 Men jeg tenkte at noen sjanser måtte jeg ta! Er stolt av meg selv at jeg ble jo ferdig! Jeg presenterte et ferdig produkt 🙂 Det så ikke ut som jeg hadde tenkt, men det oppfyllte kravene i oppgaveteksten… Som var profiteroles med 2 forskjelige typer krem og presenteres som en figur/oppsats.

Det som gikk galt hos meg var at min sukkerkaramell brente seg… Kokeplaten min slo seg av flere ganger under kokingen og dette oppdaget jeg ikke med engang så den tok jo da mye lengre tid enn den skulle. Satte så opp varmen litt når det var få min igjen, men da ble den for brun… Planen var å bruke karamellen til å stable de opp til en liten pyramide, en mini Croquembouche 😉 Skulle også ha litt av den karamellen som en pynt. I et forsøk på å gjøre mine profiteroles sexy som dommer Monica Csango etterlyste 😉  Om det hadde hjulpet er ikke godt å si og uansett så ble det ikke sånn… 😉

Her er oppskriftene mine og også de andre sine: http://www.fem.no/programmer/kakekrigen/oppskrifter-2014/torsdagsoppskrifter-profiteroles-1.27445

Jeg hadde også litt av den bringebærsausen over min profiteroles som litt pynt og tenkte dessverre ikke på at de da ble litt myke av det… Fikk gode tilbakemeldinger på smaken da 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så for de som har sett på meg så vet dere at jeg vant nok ikke… Men ble en 2 plass og er jo fornøyd med det 🙂 Skulle absolutt ha vunnet, men sånn gikk det ikke… Camilla var en flott vinner og jeg gratulerer henne så mye! Å krysser fingrer for at hun tar hjem seieren i finaleuken i neste uke! 🙂

Det jeg er mest stolt over denne uken er at jeg fikk flotte kommentarer fra dommerne!

Sitat Monica Csango: Hanne du leverer veldig gode smaker, du er faglig dyktig og du jobber veldig strukturert. sitat slutt

Jeg har fulgt med på alle episoder av Kakekrigen og jeg mener at jeg ikke har hørt de brukt betegnelsen faglig dyktig før 🙂 Skal ikke garantere 100%, men er rimelig sikker… Å det tar jeg med meg videre! For jeg har verdens flotteste hobby som er god terapi for meg i hverdagen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tusen hjertlig takk for alle flotte kommentarer og tilbakemeldinger jeg har fått fra alle dere! Fra familie, venner og ukjente! Jeg er så ydmyk og glad for det 🙂 Jeg har vært meg selv på tv på godt og på vondt, men er jo sånn jeg er 🙂 Har også fått mye tilbakemeldinger på at jeg er rolig og naturlig på tv og det må jeg si jeg ble veldig overrasket over… Så neste mål må vel være mitt eget tv program eller….? hehe… 😉 Når man lever med kroniske smerter er sånne input flott for selvfølelsen <3

Så jeg kan ikke si det mange nok ganger: TUSEN TAKK ALLE SAMMEN! Å en stor klem til DEG <3 Å takk til de som står bak Kakekrigen og kanal FEM for at de tok kontakt med meg å spurte om jeg ville være med!

Reprise på alle programmene fra denne uken går på kanal FEM søndag fra kl 14 om du ikke har fått det med deg 😉

Følg med meg her på bloggen så skal det komme mye inspirasjon og fristelser 🙂 Å del gjerne 🙂

 

Til vi sees igjen…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *