Kaptein Sabeltann featuring Lynet Mcqueen

Når det blir vanskelig å velge mellom sine helter da får de begge møte hverandre på samme kake… Så på denne kaken ble det både Kaptein Sabeltann og Lynet Mcqueen effekter 😉

Denne kaken skulle være uten egg og uten nøtter. Så inni har jeg brukt Crazy sjokoladekake og melkesjokolade smørkremen men uten egg. Bursdagsbarnet hadde spist melkesjokolade tidligere så det tålte han. Men skal det være helt uten nøtter må man passe på å kjøpe sjokolade uten spor av nøtter. Evt. kan man bare tilsette kakao i kremen istedet for sjokolade. Kan da tynne den med et par ss melk evt. Jeg stekte kaken i en 25 cm form, men syntes den ble så lav så stekte en omgang til… Da ble den ihvertfall høy nok 😉 Så fikk litt til overs som jeg brukte inni Lynet Mcqueen. Mye bedre å spise kake enn bare sukkerpasta…

I crazy sjokoladekaken skal det være vanilje ekstrakt og den kan det være spor av nøtter i så den utelot jeg… Viktig å lese innholdsfortegnelsen når man lager kaker til mennesker med allergi!

Den er trekt med hjemmelaget sukkerpasta. Pga. at ferdig kjøpt sukkerpasta/fondant inneholder spor av nøtter. Jeg har slitt litt med denne sukkerpastaen som jeg lager selv. For den blir så lite elastisk, revner med engang. Men denne gangen knadde jeg den opp i små biter med bitte litt CMC pulver i, da ble den elastisk.

Her er noen bilder tatt underveis…

Jeg brukte altså kake avskjær blandet med litt av melkesjokolade kremen og formet til en bil. Satte den i kjøleskapet til den ble skikkelig kald

Trekte den med rød sukkerpasta

Lagde dekkene ved å stikke ut svart sukkerpasta med en rund utstikker. Lagde litt mønster med en gresstipp

La på ansiktet til Lynet og brukte en spiselig tusj for å markere rundt. Brukte mye av samme metoden som på 3D kaken av Lynet, den finner du her

Jeg skrev ut rusteze merket på spiselig ark. Det samme med frontlysene

og lynet på siden…

Laget en munn i hvit sukkerpasta og limte på foran på Lynet. Satte også et 4 tall oppå bila da bursdagsbarnet ble 4 år 🙂

Så over til pynt på kaken. Jeg ville ha litt tre mønster på halve siden av kaken for å indikere båt og kisten til Kaptein Sabeltann. Kjevlet ut brun sukkerpasta. Liker godt å bruke Americolor warm brown til dette, den gir en flott brunfarge. Den fåes kjøpt på www.kakeboksen.no. Husk kode Hannes-Kaker så får du 5% rabatt 🙂 Matten fåes også kjøpt der eller på Traktøren bakeutstyr

Delte den opp i passende planker…

Limte de på halve kaken med spiselig lim. Laget en kant uten mønster hele veien rundt også

På andre halvdelen av kaken skulle jeg ha Cars effekter. Brukte en clickstix med firkanter og trykte ut hvite og svarte firkanter i samme størrelse

Limte på firkantene annenhver farge bortover

Brukte en clickstix for å lage navnet til bursdagsbarnet, jeg digger disse bokstavutstikkerne 🙂

Kaptein Sabeltann laget jeg på samme måte som det puzlebildet jeg laget på en tidligere Sabeltann kake, se her. Så den lå og tørket liggende til den holdt bra på fasongen sin. Å de observante ser at jeg glemte barten hans da jeg tok bildene…

Så etter tips fra min samboer om at den manglet så kom den på før bursdagsbarnet fikk se kaken sin 😉 En 4 åring hadde nok sett den manglet ja 😉

Lagde en kiste i sukkerpasta og noen gullmynter og la rundt omkring. Flaggene er spiselig bilde lagt på sukkerpasta

Så sånn ble min kake med Kaptein Sabeltann featuring Lynet Mcqueen 😉

Håper du fikk noen ideèr til å lage din egen kake, enten med begge to eller en av de… Å jeg setter veldig pris på at hvis du bruker mine design og tips, oppskrifter osv. i dine kaker som du legger ut bilde av henviser til min blogg 😉 

Til vi sees igjen…

Del bloggen på Facebook

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om “Kaptein Sabeltann featuring Lynet Mcqueen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *