Lynet Mcqueen kake

Cars filmene er veldig populære tydeligvis 😉 Så har noen venner og bekjente som spør om jeg kan lage Lynet bilen i kake. Flere som også har spurt meg om jeg ikke kan lage trinn for trinn på den. Så har laget noen utgaver nå og den siste jeg laget tok jeg bilder til en trinn for trinn…

Har tatt litt utgangspunkt i Tingeling sin trinn for trinn som ligger på Kakefesten, finner den her. Lagt til litt her og der og kommet fram til min måte å lage Lynet Mcqueen på 🙂 Viktig å ha en stødig kake og et stødig fyll. Jeg har brukt Annas favoritt sjokoladekake og melkesjokolade smørkrem. Jeg stekte den i en 28 cm rund form

Så skal den deles opp, start med å skjære av en bit på siden

Legg biten oppå den andre siden og skjær av en likedan bit

Sånn da har vi selve bilen klar

Sett de to bitene med den skjærte siden ned, del de i to

Del den ene halvdelen i to igjen

Så setter du de bitene oppå kaken slik som dette, bruk de bitene som passer best. Men du må skjære til litt så de passer. Litt av avskjæret bruker vi senere

Jeg vil ha litt mere kake oppå bilen så da setter jeg bitene slik og fyller inn med avskjæret

Skjær til førerhuset så det blir fin fasong på det

Jeg syntes førerhuset ble litt for lavt så bygget opp det opp litt av avskjæret

Skjær ut til panseret

Her er bilen sett forfra

Fra siden

Så skal vi fylle og smøre opp bil kaken. Jeg bruker å dele den på langs for å ha i sjokolade smørkremen, men ikke nødt til dette… Men synes det smaker litt bedre 😉

Ha smørkremen under og imellom her og der også så alle biter fester seg…

Skjær så ut hull til dekkene, prøv å treffe på så de står likt på begge sider 😉 Tips: Hvis man vil så kan man ta litt av avskjæret og blande med kremen, å så klemme det på kantene på bilen så den blir rundere i formen

Smør opp hele kaken med melke sjokolade smørkremen

På dette punktet synes jeg spoileren ble litt for høy, så skjærte den til litt.. Å smurte over med kremen igjen.  Egentlig lurt å ta bilder å se på de innimellom for da ser man små feil før det er for sent 😉 Sett den kaldt et par timer før du kler den med sukkerpasta eller marsipan

Kjevle ut massen du vil bruke. Jeg brukte her ferdigfarget fondant (sukkerpasta). Syntes den ble litt blass i fargen, men er ikke noe å gjøre med… 😉 Rødfarget marsipan gir en flottere rødfarge synes jeg 🙂

Legg fondanten over kaken og klem den godt inntil bilen ved hjelp av hendene. Når man legger fondanten ned i dolpen mellom huset og spoileren klemmer man ned mens man løfter opp fondanten i enden. Slik at den ikke vil revne over spoileren… Lurt å bruke hansker og ta av alle ringer når man gjør dette. Gni over bilen så alle skrukker og bulker forsvinner. Lettere å bruke hendene på en sånn bil istedet for en smoother

Skjær bort overflødig fondant helt inntil kaken på fatet

Så skal dekkene lages. Kjevle svart fondant tykt og bruk en rund utstikker som passer til hullet på bilen. Stikk ut røde rundinger som du limer på med litt vann eller spiselig lim. Jeg lager en liten prikk med en liten tipp midt inni dekket også. Så bruker jeg en gress tipp å lager litt mønster på det røde. Har du ikke det så kan du bare prikke litt med en nål eller lignende…

Nærbilde av dekket…

Jeg har skrevet på Lightyear med litt hvit farge og brukt en tynn pensel

Så lager vi munnen…

Til vinduet skjæres til en avlang hvit fondant bit som limes på. Skjær så til en rød kant til å legge oppå. Legg den oppå å merk av hvor lang den skal være, skjær bort det overflødige og lim den så på

Jeg la litt tørkepapir under for å få den rette vippen på skjermen…

Lynet på siden lager jeg ved å legge biter av gul, orange og rød fondant siden av hverandre å kjevler det så ut… Jeg har laget en mal til lynet ved å tegne den over på bakepapir. Man kan også skrive ut lynet på papir å bruke det som mal

Lim lynet på siden av bilen. Lim på dekkene. Skjær til grå vinduer på hver side. Jeg blander bare litt hvit og svart fondant til dette

Øynene lages ved å stikke ut rundinger av blå og svart og en bitteliten hvit prikk

For å markere kantene rundt vinduer har jeg brukt svart spiselig tusj. Man kan også bruke svart fondant trillet i tynne pølser

Lim også på vinduer bak

Frontlys lages med orange, grå og hvit fondant. Satte også på baklys, men da brukte jeg bare grå og hvit

Lim på frontlysene og Lynet Mcqueen har tatt form 🙂

Her har jeg limt på Rust-eze merket i spiselig bilde. Man kan også lage dette selv i marsipan/fondant eller skrive 95 nr til Lynet. En annen mulighet er å skrive navnet til bursdagsbarnet eller alderen

Til slutt skrev jeg på alderen til bursdagsbarnet på siden og oppå taket istedet for 95 tallet, og navnet på spoileren

Lynet foran…

Nærbilde…

Baksiden av bilen

Dette var min måte å lage Lynet Mcqueen på 🙂

Hvis noe er uklart så spør meg gjerne. Som vanlig har jeg tatt mange bilder…  Når jeg pynter kaker så tenker jeg ofte «less is more» men i forhold til bilder så er det «more is more»… 😉 Til vi sees igjen…

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 tanker om “Lynet Mcqueen kake

 1. Heia Camilla! Takk for det 🙂 Tar ihvertfall mange bilder, ser jo kvaliteten er så som så… Men har arvet min samboers kamera så har ikke blitt helt fortrolig med det enno. Ja artig med flere Endre 5 år ja!

 2. hei lurte på hvor man for tak i ferdig fondant spiselig tusj og sånne spiselig mc queen merke? hadde vært greit å vite det. er knall fine kaker du he laget:)

 3. Hei! Kjempeflott Lynet-kake! Den vil jeg prøve å lage til min sønn som skal ha 3 års bursdag nå på lørdag:-) Spørsmål: Vet du om resultatet blir like fint m marshmellow-fondant? Denne så så mye enklere ut å lage enn sukkerpasta. Takk for masse inspirasjon:-D Mirjam

  • Heia 🙂 Det blir nok bra med MMF ja 🙂 Utfordringen er å få den rød nok. Men farg den dagen før så fargen får utviklet seg. Er jo enklere å kjpe ferdig farget rød marsipan eller fondant. Men fullt mulig å farge selv. Bare hyggelig 🙂 Glad jeg kan inspirere!

 4. Hei, stilig kake og detaljert step by step oppskrift på utformingen 🙂

  kan du printe ut lynet og rustee merket på papir og kan du gjøre det etter ønsket mål?
  takk 🙂

  • Heia 🙂

   Beklager sent svar! Vil tro det går med ca 400-500 gram. Men alltid mye lettere å trekke kaken mnår man har rikelig med marsipan. Så hadde villet kjøpt inn eller farget opp ca 750-1000g. Det som ikke blir brukt har du bare i en plastpose i fryseren.

 5. Hei. Super fin kake 😀 tenkte å prøve meg på denne kaken å lage til bursdagen til min sønn.
  Hvilke lim er det du bruker?:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *