Mexican paste

Fin å kjevle tynt, lage blomster og andre konstruksjoner.

225 g siktet melis
15 ml (10 gram)CMC *
30 ml kaldt vann

Bland det tørre, bland så inn kaldt vann. Jeg brukte slikkepott og når det ikke gikk lenger tok jeg litt flott matfett på hendene og knadde den godt. Delte opp i små biter og plakket inn hver enkelt bit i plastfolie. La alle sammen i en Zip lås pose. Er visstnok lurt å fryse hvis du ikke bruker alt på en gang.

Når jeg brukte den la jeg den noen få sekunder i micro og knadde så inn farge. Bruke litt om gangen og pakk den godt inn i plast da den tørker fort.

Kan lage blomster med denne, men man må jobbe raskt da den tørker fort. Blir også veldig hard, men det gjør jo også at blomsten holder fasongen bra. Er også flott til å lage krone, sko og andre ting som skal tørke fort og være stabilt.

* CMC er et pulver man kan blande i forskjellige masser for å gjøre de mere stabile, stødige og smidigere.Veldig kjekt når man skal modellere noe i marsipan f.eks. På bl.a.Kakeboksen får du kjøpt CMC.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 tanker om “Mexican paste

  1. Er CMC/tylose noe man får kjøpt andre steder og? Jeg skulle gjerne hatt det IDAG, men det går jo ikke…
    Finnes noe lignende på apotek osv??

    • Ja det går an å kjøpe på apoteket, er noe som heter indisk tragant eller noe sånn… Ikke alle apotek som har men… Vet ikke hvor du bor, men her i Trondheim har Traktøren dette også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *