Minni Mus kake

Minni Mus og Mikke Mus er populære blant barna 🙂 Har hatt lyst til å lage en sånn kake lenge så når jeg fikk sjansen så ble jeg så glad 🙂 Mine to jenter på 1,5 og 3,5 år er så heldige å arve litt klær og utstyr fra en jente som fyllte 5 år nå nettopp. Så da benyttet jeg sjansen å fikk laget en takke kake!

Denne Minni Mus kaken har jeg funnet inspirasjon til hos bl. a. Marions kaker og ellers på nettet. Med små justeringer kan man lage Mikke Mus istedet 😉

Å den var så morsom å lage! Knotet litt med å få ansiktet til å bli bra, men fikk det til ganske bra til slutt 🙂 Poengterer at dette er min måte å lage kaken på og det finnes sikkert både bedre og mindre bra utgaver å lage den på…

Jeg har brukt Annas favoritt sjokoladekake med melkesjokolade smørkrem. Disse går litt igjen føler jeg, men barna synes den er så god!

Jeg stekte sjokoladekaken i en 25 cm form og en liten oval form i tillegg som jeg brukte til ører (oppskrift til 28 cm rund). Men kun nok egentlig brukt en 10 cm rund form til ører, men jeg har bare en form og da måtte jeg stekt i 2 omganger… Bare fint å lage kaken dagen før for da kan den stå i kjøleskapet natten over og den blir lettere å forme til.

Men start med å lage sløyfen til Minni, for den må tørke en dag eller to eller flere… Min tørket 1,5 dag ca før jeg la den på kaken. Bruk gjerne CMC/tylose i marsipanen eller massen du vil bruke for da holder den fasongen bedre og faller ikke så lett sammen… Jeg klippet meg til en mal i bakepapir og prøvde ut på formen så jeg fikk rett størrelse på sløyfen

Legg malen på en utkjevlet bit marsipan og skjær ut den med et skjærehjul eller en kniv

Bruk hvit marsipan til prikkene på sløyfen, stikk ut med en tipp f.eks. Jeg brukte nr 8 eller 9…

Sett prikkene på marsipanen, bruk evt litt vann eller spiselig lim hvis de ikke fester av seg selv

Helt prikkete 😉 Mye penere hvis man setter på prikkene nå og ikke etterpå når den er ferdig.  For nå blir prikkene med i foldene her og der på sløyfen og det ser naturlig ut

Snu marsipanen og brett over ene siden. Legg en klump sammenrullet plastfolie inni til støtte

Brett inn fra andre siden også. Jeg la den over på en bit bakepapir for da er det lett å flytte den frem og tilbake uten at den setter seg fast

Klem litt sammen undersiden som her

Gjør det samme oppå, prøv å få foldene til å se naturlige ut…

Kjevle så ut en bit som skal legges over skjøten på sløyfen, sett på prikker her å

Legg strimlen over skjøten

Snu sløyfen og stram og lim den fast fra undersiden

Stram den passe godt til…

Da er sløyfen ferdig og klar til tørking. La den ligge i romluft til tørking eller i en papp eske evt. I en plastboks mister den fasongen…

Så over til selve kaken 🙂 Altså Annas favoritt sjokoladekake, som jeg steker i ovnen med fuktig håndkle rundt

Ferdig stekt, den til ørene ble lavere så der må jeg finne en smart løsning…

Mine kaker har stått i kjøleskap natten over så de blir kalde og enklere å skjære i. De smuler heller ikke så mye når de har stått kaldt

Del den minste i 2 og prøv hvordan ørene passer

Gjør ansiktet smalere ved å skjære av på hver side

Skjær til en liten hake

Jeg delte kaken i 3 deler, altså 2 lag med melkesjokolade smørkrem inni

Når jeg la ørene inntil nå så ser jeg at de må skjæres til litt mere samt at de må bli like høye som resten av hodet…

Det ene øret har jeg skjært til så det passer hodet, legger det oppå det andre å skjærer til det likedan

Begynner å se ut som Minni nå kanskje…

Smør på smørkrem på siden der ørene skal være

Del ørene i 3 også, fyll de og legg inn litt av avskjæret fra resten av kaken så ørene blir like høy som resten av hodet

Sånn nå er ørene like høye som hodet også 😉

Smør opp kaken med melkesjokolade smørkremen. Bruk en ren klut eller tørkepapir og tørk bort kremen fra fatet (drum)

Når jeg så på kaken ferdig oppsmurt så syntes jeg det ble noe feil med ørene. Så på dette bildet er de rettet… Jeg skjærte bort litt sånn at de ble rundere i fasongen. Sett den kalt 1-2 timer før du trekker den med marsipan

Kjevle ut svart marsipan og legg den over. Jeg har brukt Pals sin svarte marsipan. Alltid lurt å ha en leiv som er for stor, da er det mye lettere å få et fint og skrukkefritt lokk… Men vær forsiktig med å bruke mye maizena mel når du kjevler ut svart marsipan for det kan gi hvite flekker som er vanskelig å få bort etterpå. Så prøv å ha det bare på undersiden av lokket, evt, bruk litt Flott matfett og kjevle ut på istedet

Gå over med en smoother på oversiden først så du får fjernet alle luftbobler

Begynn med ørene, start øverst og dra hånden nedover. Dra samtidig litt i marsipanen sånn at det ikke blir folder. Hansker er smart når man holder på med dette, for da stikker man ikke hull på marsipanen med neglene f.eks….

Klem godt inntil hele veien rundt

Skjær bort overflødig marsipan så nærme kanten som mulig. Er ikke pent med marsipan som ligger utover fatet…

Et muse hode er født 😉

Så skal vi få litt fasong på ansiktet. Jeg brukte bakepapir og tegnet opp formen til ansiktet. Brettet det i to når jeg klippet så det ble likedan på begge sider

Kjevle ut hudfarget marsipan. Jeg bruker bitte litt copper fra Wilton i vanlig marsipan. Skjær ut ansiktet med et skjærehjul

Legg det oppå hodet og fest med litt spiselig lim eller litt vann

Skjær til øynene i hvit marsipan, eller bruk en oval utstikker som jeg gjorde

Gjør likedan med det svarte. Jeg la de litt mot midten, så legger jeg over utstikkeren jeg brukte til det hvite for å få de like jevne igjen. Eller skjær til med et skjærehjul

Jeg brukte en sugarcraft gun til å lage detaljene rundt øynene og munnen. Hvis du ikke har det kan du bare trille ut en tynn pølse

Lim de rundt øynene og legg en tynn pølse under øynene også. Skjær bort litt på nedersiden av øynene så de passer inn. Ha på en liten hvit prikk på hvert øye

Lim de på kaken med spiselig lim

Så øyenvipper, skjær 6 stykker like lange

Lim på øyenvippene også

Så munnen…

Fyll inni munnen med en bit utkjevlet marsipan

Klipp til en bit bakepapir så du ser hvor stor tungen skal være, skjær den så ut i rød marsipan

Lag et lit hakk i den med egnet redskap…

Trill en klump svart marsipan til nesen, lim på og fest en liten prikk hvit marsipan på den

Så båndet rundt kaken. Mål høyden på kaken og skjær til en lang remse som er litt lavere enn selve kaken. Jeg bruker min ribbon cutter til dette. Har på litt maizena mel på undersiden og oversiden for da kan jeg rulle den opp på en rullepinne

Stikk ut hvite rundinger og sett de på det rosa båndet, bruk evt. litt spiselig lim eller litt vann

Lim på båndet rundt kaken hele veien

Lim på sløyfen som har tørket til fin fasong 😉

Minni Mus er ferdig 🙂

Søte Minni 🙂

Satte på en bit marsipan med bursdagsbarnet sitt navn

Håper dette inspirerte deg til å lage Minni Mus 🙂 Rosa kan jo byttes ut med rødt, lilla, grønn osv… Man kan jo også lage Mikke Mus på nesten samme måte. Bare litt mindre feminin kanskje… 😉

Ikke noe problem å lage denne med sukkerbrød istedet og krem inni hvis du heller liker det 🙂

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer dere legger igjen på Giveaway innlegget mitt. Å også på facebook siden min. Jeg blir så overveldet over hvor snille og hyggelige dere er <3 Gir ihvertfall meg inspirasjon til å fortsette med dette! Så fortsett og dele med dine venner! Å sleng deg med på Giveawayen min hvis du ikke allerede har gjort det 😉 Trekker ut en heldig vinner på søndagen.

Til vi sees igjen…

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 tanker om “Minni Mus kake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *