Mønster på siden av kaken

I dag er det flott sommervær i Trondheim, blåser litt med det er bare godt i varmen 🙂 Herlig å sitte på verandaen å blogge! Tenkte jeg skulle vise noen bilder av hvordan jeg laget mønsteret på siden av denne dåpskaken

Så noe lignende mønster som dette på nettet og fikk lyst å prøve meg på det 🙂 Dekorativt ble det synes jeg. Hvordan jeg lagde klossene finner du her, og sløyfen finner du trinn for trinn til her.

Startet med å trekke kaken i marsipan, kan jo selvfølgelig bruke fondant, sukkerpasta, mmf osv… Min erfaring med fondant/sukkerpasta er at den stivner litt på en måte. Så da lønner det seg å lage mønsteret med engang ellers blir det små sprekker har jeg opplevd 😉 Lurt med litt tykkere lokk enn vanlig når man skal lage dette mønsteret, ca 4-5 mm er greit

Når jeg laget det firkantede mønsteret så brukte jeg denne pregematten fra CK, den fåes kjøpt på www.kakeboksen.no. Kjøper man en pakke med 4 forskjellige mønstermatter så har man mange flotte kaker foran seg…

Sett matten mot kaken på skrå, ulempen er at det ikke blir noen kant å støtte på fatet, men selve plastmatten er så myk at det går fint. Press den mot kaken, bruk evt. en smoother for å presse den inntil

Bruk et sånt skjærehjul til å gå over mønsteret med så det vises bedre. Denne skjærer ikke gjennom lokket, men bare risser et spor

Sånn 🙂

Så laget jeg streker imellom så det blir mindre firkanter. Jeg gjorde dette bare på frihånd, men kan godt bruke en linjal til dette

Så brukte jeg en balltool til å lage «hull». Men ikke stikk igjennom marsipanen…  «Hullet» skal være i midten av den store firkanten vi startet med

Lag striper utifra «hullet»

Striper hele veien rundt…

Inni «hullet» ville jeg ha perler av marsipan, kan bruke sånne ferdige perler om man ønsker også. Men jeg ville ha noen som var litt større enn de perlene jeg hadde. Jeg laget en perlerad i min First Impressions molds. Elsker denne perleformen, bruker den masse! Den fåes kjøpt på Traktøren bakeutstyr i Trondheim, andre Traktøren butikker har den kanskje også. Å på www.kakeboksen.no finner man jo alt man trenger 😉

Vrenger ut marsipanen utav formen

Så skjærte jeg perlene fra hverandre

Klemte perlen litt i hånden så den fikk fin form

Limte på de med spiselig lim

Gikk over til slutt å fikset på strekene så de vistes godt 😉

Å sånn ble det ferdige resultatet 🙂 Satte også på noen bittesmå perler, så søte de <3

Å med en dekorativ sløyfe ble da kaken ganske fin 🙂

Hele dåpskaken 🙂 Hvitt, brunt og blått er så fint sammen synes jeg 🙂

Håper jeg skapte litt inspirasjon med dette innlegget 🙂 Kos deg i varmen, hvis det er det der du bor… Eller ta en tur på kjøkkenet å bak 🙂 Er ikke bestandig kremfløte og varme passer så godt sammen, men man kan jo alltids bake på nettene eller lage noe annet… Uansett hva du finner på kos deg <3 Jeg tror jeg skal sitte på verandaen å strikke litt nå...
Ha en flott pinse 🙂 Stor klem fra meg <3 Til vi sees igjen…

Del bloggen på Facebook

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 tanker om “Mønster på siden av kaken

 1. Hei:) jeg oppdaget din blogg for litt siden da jeg søkte etter tips til dåpskaker..jeg skal bake en dåpskake til søndag:) jeg skal ha på spiselig bilde som jeg har bestilt..men det var så morro å oppdage din blogg, for du er jo helt super flink!!! har du gått på kurs og sånt eller er det bare selvlært? jeg har lært utrolig mye av deg,så din blogg ligger på mine favoritter nå:) er innom hver dag jeg:) klem fra jeanett:)

  • Heia! Så hyggelig å høre 🙂 Setter veldig pris på det! Jeg er selvlært ja. Har vel vært på et Royal icing kurs, men det har jeg ikke brukt noe av etterpå… Så vil kalle meg selvlært ja 🙂 Har jo lært mye av andre på nettet å da, men mye prøving og feiling 🙂 Lykke til med dåpskaken!

   Klem fra Hanne 🙂

 2. Hei! Jeg har fulgt med på bloggen din siden den var ny, leser nesten hvert eneste innlegg 😉
  Så i dag skal jeg komme med ønske:

  – Steg for steg på roser!
  – Hva med å lage en tips for «fremgangsmåte» når du skal lage en kake og hvordan oppbevare kaken, pynt og krem(er) underveis! Dette er vel det de fleste sliter med i hverdagen og hindrer mange å bake. Har selv begynt å lage kakene og fryse ned, så lage pynt og lagre den, så krem dagen eller et par dager før, for så å «sette sammen» kaken dagen før! Krever planlegging, men de fleste har tid til en time her og en time der (i stedet for å sitte foran tv’n), men kanskje ikke 5timer til baking på en dag! Finnes sikkert en bedre måte å gjøre dette på enn min måte, så hadde vært fin å få noen tips om hvordan gjøre dette i god tid før selve DAGEN! 😉

  Begynner forresten å bli mange steg for steg etterhvert, som jeg ELSKER! Kanskje du skal sortere de litt, f.eks steg for steg blomstrer i en fane slik at det blir lettere for oss gamle å finne tilbake til de rikige steg for steg når vi trenger de, kan jo ikke bokmerke alle innleggene 😉 hehe!

  • Heia! Så flott at du følger med meg 🙂 Trinn for trinn på roser ligger under blomster 🙂 Så flott du oppdaget den oversikten på venstre side til slutt da, hehe 😉 Godt å oppdage nye ting også 🙂

   Fremgangsmåte var ikke så dumt tema, skal se om jeg får gjort noe med det neste gang jeg skal lage kake. Jeg gir jo litt tips underveis i innlegg om når det kan lages, men sikkert lurt å ha det samlet i ett.

   Tusen takk for innspill å lykke til med baking 🙂

   Klem fra Hanne 🙂

 3. Så forresten nå at du har jo allerede delt inn i flere kategorier, dette har jeg visst oversett, så da kan du jo se bort i fra det, hehe!

  • Heia! Takk for det! Jeg prøver å huske blåfargen, men klarer det ikke… Jeg må begynne å skrive det opp med engang tror jeg 😉 Jeg blander mye å skjønner du for å få rette nyansen. Men blå farger jeg bruker mye er Wisteria og bluebell fra SK. Å mener jeg blandet den i en blanding av hvit og vanlig marsipan. Mest hvit… Den brune er warm brown og chocolate brown fra Americolor.

 4. Hei! Kom tilfeldigvis over bloggen din nær jeg satt og lette etter litt inspirasjon. Du lager utrolig mye fint 🙂 når jeg baker kaker bruker jeg mmf, men tror spørsmålet mitt gjelder uansett 🙂 hvordan gjør du det når du bruker sånn form til f.eks perlene? Jeg gar litt vann i forma, trykker mmf i forma for så å legge den i fryseren litt før jeg tar mmfen ut fra forma. Problemet da er at alle figurene alltid får den glinsende/glatte overflaten. Jeg synes det er finest med den matte finishen, men vet ikke helt hvordan jeg skal få det til med formene:( håper du har noen tips 🙂

  • Heia 🙂 Beklager sent svar grunnet ferietid + diverse… Er nok vannet som gjør det. jeg bruker ikke vann. Bruker ingenting jeg. Evt kan du ta litt maizena mel i om den ikke slipper uten. Min erfaring er at jo mere den brukes jo bedre slipper den. Nå er det ikke bestandig jeg legger den i fryseren heller. Bare har i massen, skjærer bort det overflødige å vrenger den så utav formen.

 5. Hei! Ble så inspirert at jeg nå, to dager før dåpen har bestemt meg for å lage denne kaken! Lagde klossene i går kveld, de ble kjempe bra! Skal sies at jeg aaaaldri har lagd noe sånt eller jobbet med marsipan.. Men det går fint 😉

  Det jeg egentlig lurer på er målene på kaka, er det dobbelbunn osv.. Og sukkerbrød med hvilket fyll? Hadde blitt kjeempe glad for svar!

  • Heia 🙂
   Så moro! Jeg husker ikke størrelsen på dem, men mulig det er 25 cm nederst og 15 cm øverst… Nederst er det sjokoladekake og øverst er det sukkerbrød med vaniljekrem og bringebærmousse. Regner med det er 3 lag fyll inni, for det bruker jeg stort sett bestandig. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *