Nyan cat kake

Hei alle sammen! I dag kommer noen bilder av hvordan jeg laget denne Nyan cat kaken 🙂


Da naboen vår så gjerne ville ha en konfirmasjonskake til sin datter med tema Nyan cat måtte jeg google… Det hadde jeg aldri hørt om før 😉 Konklusjonen der er nok at enten er jeg for gammel eller så er mine barn for små… Jeg tror det er den siste 😉 Jeg tror det er et slags spill som er populært hos ungdom nå for tiden 🙂 Inspirasjonen til denne kaken fantes da altså på nettet.

Inne i denne kaken er det 6 lag med fargerike kakebunner. Altså en regnbuekake 🙂 Veldig lekkert å se på når man skjærer i den

Jeg har fylt den og smurt den opp med hvit sjokolade smørkrem som du finner oppskrift på her. Jeg fikk ikke tid denne gangen til  å ta bilder når jeg laget bunnene, men det lover jeg skal komme senere! Samt oppskrift!

Klarer du ikke vente så google regnbuekake eller rainbowcake så finner man oppskrifter 😉

Her er ihvertfall min røre

Fordelte den i 6 skåler og farget i vei…

Bunnene stekte jeg en og en i en 25 cm form. Fikk bare en form i gangen inne i ovnen min så tok litt tid… Men de stekte bare ca 16 min hver del. Avkjølte de og fylte de med hvit sjokolade smørkrem. Smurte den opp med den kremen å. Jeg synes det er finest med hvit krem inni denne fargerike kaken. Tenkte på fløte, men siden den ble såpass høy valgte jeg smørbasert krem heller pga. at den blir stødigere da. Fargene inne i kaken er den samme som regnbuen oppå kaken… I love colours <3

Trekte den med blå marsipan

Så pynten. Denne kan man lage med engang eller dagen før som jeg gjorde. Jeg oppbevarte den i en plastboks da så den holdt seg myk. Denne katten er laget med utgangspunkt i mange firkanter. Startet med å skjære til den svarte og lyserosa «kroppen» til katten. I hvert hjørne skal det være et innhakk. Det enkleste her er å skjære til den lyserosa først og så legger du den på kjevlet svart marsipan og skjærer så til den

Lag en litt mørkere rosa og legg oppå

Så skjær til det grå ansiktet, legg det så oppå den svarte marsipanen. Skjær rundt dette også. Bruk en kniv, skalpell eller skjærehjul til dette. Har du små firkantede utstikkere gjør det jobben enklere… Jeg brukte en kniv og skalpell 😉

Legg så hodet på kroppen

Lag øyne, munn osv i firkanter og legg på. Fest med bittelitt vann eller spiselig lim om nødvendig

Så bein til katten

Å så en hale… Å en enno mørkere rosa farge til firkanter på kroppen

For å lage alle bitene i regnbuen bak Nyan cat så brukte jeg denne bånd rullen eller hva den heter 😉 Brukte en størrelse på lengden og så tok jeg den litt smalere når jeg skjærte over på tvers… Da blir de litt rektangulære istedet for helt firkantede. Laget rød, orange, gul, grønn, blå og lilla…

Denne kjekke rullen får du kjøpt på ihvertfall midt-Norges flotteste bakebutikk nemlig Traktøren bakeutstyr på Byhaven i Trondheim. Her er facebook siden deres 🙂 Ellers har man denne på www.kakeboksen.no hvis du ikke bor i Trondheim

Legg så Nyan cat på kaken og legg de fargerike rektanglene bak og litt nedover kaken

Laget mønsteret på lokket med Royal Icing og rund tipp 2

Å sånn ble altså kaken 🙂

Laget også små vanilje mini cupcakes som matchet kaken… Fikk ikke like klare og sterke farger på kremen som inne i kaken men 😉 Noen er med Angel feather Icing og noen med Swizz meringue smørkrem. Oppskrift på disse cupcaksene kommer senere her på bloggen…

Håper du ble litt inspirert 🙂

I dag 13/5-12 er det altså 6 måneder siden jeg startet denne bloggen 🙂 En flott tid har et vært! Å med så mange hyggelige lesere er det en fryd…

Følg med på Hanne`s kaker på facebook og her på bloggen senere i dag…

Ha en flott søndag!

Til vi sees igjen…

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 tanker om “Nyan cat kake

  1. Hei Hanne
    Jeg lurte på hvilken oppskrift du brukte på selve kaken..Går det greit å farge bunnen til kaker? Kjempe fin kake;)

    • Heia! Jeg brukte en kake jeg fant på nettet når jeg googlet rainbow cake. Kan sikkert bruke en vaniljekake også, bare den er lys. Ja helt greit å farge bunnen til kakene så lenge man har gode farger som f.eks. pastafarger. Det gir sterke fine farger. Jeg skal lage denne igjen og komme med trinn for trinn på rainbow kaken, bare jeg får tid…

  2. Stilig kake, happy farger!
    Kan denne kaken være noe for en helt fersk marsipankakebaker (med annet pyntetema)? Har ikke trukket en kake med marsipan e.l. tidligere, men er tilgjengjeld stor perfeksjonist og likervutfordringer 😉

    • Ja det er bare en ting å si, go for it 🙂 Men legg listen litt lavt, ikke tro at den blir helt slett og rynkefri på første forsøk. Dette krever trening 🙂 Men øvelse gjør jo mester 🙂 Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *