Orkidè

Her er min måte å lage orkidè på. Orkidè er en nydelig blomst som ikke er vanskelig å lage men krever noen vendinger da den skal tørke litt innimellom. Så lurt å lage den i litt god tid.

Denne trinn for trinnen laget jeg i sommer for Kakeboksen, du finner den her🙂

Det finnes mange forskjellige orkidè utstikkere på markedet. Den som jeg har brukt her er Moth orkidè fra Sunflower og det er med silikon preger. Her på www.kakeboksen.no kan du få kjøpt den. Den gir en litt stor orkidè. Men samme teknikk på de mindre utstikkerene å.

Kjevle ut ønsket masse, jeg har brukt Pals sin ekstra hvite marsipan tilsatt lilla pastafarge. Blomsterpasta, MMF og sukkerpasta fungerer også. Kan tilsette litt Tylose/CMC for at den blir litt mere stødig å holder fasongen bedre. Rullepinne er kjekt å ha, den her er vel rundt 20 cm tror jeg.
Start med å stikke ut «kjernen» inni orkideèn

Del spissen i 2 med en skarp kniv eller bruk et skjærehjul. Legg «kjernen» på en skumgummi pute hvis du har dette. Tynn kantene litt med en balltool. Dette er et veldig kjekt verktøy å ha når man lager blomster. Alle blomstene får litt mere liv når man tynner litt i kanten på dem.

Lag en liten klump marsipan og skjær litt nedi, men ikke gjennom med et skjærehjul eller en kniv

Lim på klumpen med spiselig lim eller evt litt vann. Jeg synes nok at spiselig lim sitter bedre.

Ta litt aluminiumsfolie og lag en kopp som «kjernen» skal tørke i. Har du en sånn «blomsternål» er den fin å bruke

Legg «kjernen» oppi så den får en fin fasong som på bildet. «Vingene» skal krumme seg litt opp og om den klumpen/senteret av orkideèn. La denne gjerne tørke 1 døgn.

Så kan man lage resten av orkideèn. Stikk ut 2 stk blad først

Legg den oppned på silikon pregeren

Bruk en rullepinne eller klem ned med hendene så mønsteret kommer fram

Tynn litt forsiktig i kantene med en balltool

Stikk ut 1 stk av 3 blads bladet

Bruk balltool og tynn ut en god del på hvert blad. Fint å ha sånn skumgummi pute under, for det kan lett gå hull hvis man gjør det på bordet.

Legg den oppned på silikon pregeren. Bruk en rullepinne eller klem ned med hendene så mønsteret kommer fram

Tynn kantene litt med balltool igjen. Så det blir litt liv i den og den ikke ser så «fabrikklagd» ut

Krøll sammen en litt stor bit aluminiumsfolie. Brett den ut og legg 3 blads bladet oppå. Bøy aluminiumsfolien litt her og der så det blir litt bøy på bladet

Fest først det ene bladet med spiselig lim så det andre. Legg litt plastfolie eller aluminiumsfolie under hvert blad så de kommer litt opp fra den under. La tørke ihvertfall 1 døgn, i romtemperatur. Evt legg i en pappeske. Ikke plast

Når «kjernen» er ferdig tørket har den fått en fin fasong, da er det på tide og tegne litt prikker og streker. Her er det kjekt å ha en ekte orkidè å se litt etter;-)

Dust over med litt fargepulver og glitter for å gi den litt dybde og liv. Se gjerne på en ekte orkidè hvilke farger den har innerst

Lim kjernen på bladene med spiselig lim. Nå har den godt av å tørke 1 døgn til, men har du det travelt kan den brukes nå. Behandle den da med forsiktighet;-)

Dust over med litt fargepulver og glitter for å gi den litt dybde og liv.

Her er orkideène på en kake. Disse bildene er tatt med et speilrefleks kamera, og litt spesielle innstillinger. Samme orkideène… Lilla er en vanskelig farge å få riktig frem på bilder. Så det var sånn fargen var. Lekker farge:-)

Her med en annen farge på «kjernen», fint det å. Flott med litt forskjellige utgaver i samme farge nyanser når man har flere sammen.

Her er da kaken i sin helhet:-) Bryllupskake til et flott par, hvor mannen er fotballfrelst og damen er en ivrig heialeder:-)

Takk for at du tittet på min trinn for trinn på orkidè:-) Håper du fikk noen gode tips. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du lurer på noe. Har linket til www.kakeboksen.no underveis i trinn for trinnen. Bare å trykke på det som er burgunder og underskrevet så kommer du rett til rette side:-)

Har også fått en facebook liker knapp på hjem siden min:-)

Trykk gjerne på facebook logoen nederst på innlegget for å dele med dine venner på facebook. Setter pris på det:-)

Ha en flott fredagskveld!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om “Orkidè

  1. Tusen takk:-) Hvis du ser i innlegget over bilde av utstikkeren så ser du setningen: På Kakeboksen kan du få kjøpt den, trykk på kakeboksen så kommer du rett til siden. Skal forandre litt på fargen der jeg linker så blir det lettere å se:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *