Pavlova

Pavlova er bestandig en sikkerstikker her i huset, det er så lettvint og godt! Kjekt å få brukt opp eggehviter etter eggeplommene jeg bruker i vaniljekrem:-) Frukt og bær varierer man etter smak og årstid.
 Har prøvd meg litt fram med denne oppskriften og funnet ut at den blir desidert best hvis jeg bruker hvitvins eddik i motsetning til balsamico eddik. Samt at den piskes på middels hastighet på kjøkkenmaskinen hele tiden mens man har i sukker litt etter litt. Da blir den sprø og ikke for seig.

6 eggehviter
350 gram sukker
1 knivsodd salt
1 ts vanilje ekstrakt (kan utelates)
1 ss maizena mel
1 ss hvitvins eddik

6 dl fløte
200 gram hvit sjokolade

Kremen ordnes dagen før eller minst 6 timer før bruk.

Bær/frukt etter ønske. F.eks. jordbær, bringebær, blåbær og kiwi.

Fremgangsmåte:

Pisk romtempererte eggehviter med salt til det skummer på middels hastighet på kjøkkenmaskin. Tilsett litt av sukkeret, fortsett å piske på middels hastighet mens du tilsetter sukker i ca 5-6 runder. Bruk så en slikkepott og bland inn vanilje ekstrakt så maizena mel og eddiken.

Ha røren på en bakepapir kledd plate, lag en fordypning i midten. Lag den litt mindre enn fatet du skal ha den på da den blir større:-) Stekes på 150 grader i 1t. Ta den så på rist og avkjøl den. Oppbevar den på fatet under et klede til den skal spises.

Krem:

Dagen før eller minst 6 timer før varmes fløten opp til kokepunktet. Jeg bruker micro ovnen. Ha den hvite sjokoladen oppi i biter. La stå noen minutter. Rør så godt sammen til all sjokoladen er smeltet. Avkjøl og sett i kjøleskap natten over. Rett før kaken skal spises piskes fløte/sjokolade blandingen opp til krem. Ha den oppå Pavlovaen. Ha masse friske bær og frukt etter ønske og smak:-)

Kan også bare bruke ren fløtekrem med litt sukker og vaniljesukker i. Eller vaniljekrem, hjemmelaget på de eggeplommene som ble til overs;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *