Red velvet cupcakes

I dag tenkte jeg å vise hvordan jeg lager Red velvet cupcakes. Er så lekkert med den røde fargen inni, gir liksom en ekstra smaksopplevelse det… Selv om fargen ikke smaker noe… Å med en deilig mascarpone krem på toppen 🙂


Disse cupcaksene laget jeg til min mor når hun skulle ha besøk av noen venninner en kveld. Hun ville ikke ha noe julete men heller litt adventsfarge på formene og pynten. Men disse røde cupcaksene passer jo flott til jula da 🙂

Fant denne oppskriften på www.joyofbaking.com og har oversatt og «fornorsket» den litt.

Red velvet cupcakes

Gir 12 stk

125 gram hvetemel
1/4 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 ts kakao

60 gram smør
150 gram sukker

1 stort egg

1/2 ts vanilje ekstrakt

120 ml kulturmelk

ca 1 ts rød pastafarge, Wilton sin red no taste er fin for den gir ihvertfall ikke smak

1/2 ts hvitvins eddik
1/2 ts natron, evt baking soda som noen velassorterte butikker har

Stekes på 175 grader i 18-23 min

Frostingen

200 gram Mascarpone ost eller Philadelfia ost

50-60 gram melis

1/2 ts vanilje ekstrakt

150 ml fløte

Start med å blande mel, bakepulver, salt og kakao. Bruk gjerne måleskjeer så får du det helt riktig. Dette skal siktes i røren etterpå

Rør smøret i et par min først, var en liten mengde dette men gikk faktisk i Kenwooden min 😉

Skrap det godt nedi bollen

Tilsett sukkeret

Rør/pisk dette sammen i 3-4 min, tilsett egget og pisk godt etterpå

Tilsett vanilje ekstrakt og rør godt

Mål opp kulturmelken og bland i rød farge, kan godt være litt rødere enn jeg har her…

Sikt melet og ha i vekselsvis med den røde kulturmelken, start og avslutt med det tørre

Bland hvitvins eddik og natron så det bruser, vend det raskt i røren med en slikkepott

Legg 12 cupcakes former i et muffinsbrett. Det lønner seg å ha det fordi da glir ikke cupcakesene ut av fasong. Et sånt brett får man kjøpt for en billig penge flere plasser. Evt kan du bruke 2 former på hver cupcake. En sånn isskje er kjekk å bruke, men du kan fint bruke skje også
Stek de i ovnen på 175 grader i 18-23 min. La de ligge et par min i brettet før du setter de på en rist til avkjøling

Frostingen

Start med å mikse osten i en håndmikser eller kjøkkenmaskin i et lite minutt til den er glatt.

Ha i melis og miks videre til det er blandet

Tilsett vanilje ekstrakt og bland litt til

Så heller du fløten i mens maskinen går

Pisk til kremen blir stiv, men vær forsiktig så den ikke blir pisket for mye da kan den skille seg… Men jeg har laget den flere ganger og ikke opplevd det enno… 😉

Smak til om den trenger litt mere melis. Nam! Den her er virkelig god altså! Passer inni kaker og denne, ikke bare på red velvet cupcakes. Gulrotkake med denne må no være supert 🙂

Her er cupcaksene pyntet med blomster og sommerfugler i lilla marsipan 🙂

En rose… Litt perler gjør seg også 🙂 Disse perlene fra Wilton er ikke så harde så de ødelegger mest sannsynlig ikke tennene… Du får kjøpt de på Traktøren butikker 🙂 Finnes i flere farger.

Her er de på stativet mitt, synes det er så fint! Var så heldig å få det i gave fra bladet Kamille når jeg vervet noen 🙂 Har brukt tipp 1M og 2 B til å sprøyte på kremen med

Disse her er verdt det å prøve for de er kjempegode!

Takk for alle hyggelige kommentarer og jeg setter stor pris på dere som deler bloggen min med andre:-)

Ha en superflott 3. søndag i advent så sees vi igjen 🙂

Blogglisten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om “Red velvet cupcakes

 1. Hei!
  Først og fremst må jeg bare få si WOW!!!! for en fantastisk side du har, har blitt veeeeldig inspirert og det er så enkelt å følge oppskriftene dine når du har trinn for trinn MED bilder underveis! helt supert!

  Jeg har et lite spørsmål når det gjelder steking av kaker/muffins. Jeg bruker muffins brett, men opplever HVER gang at de buler opp og får en sopplignende form. Dette skjer hver gang. Har du peiling på hva jeg gjør galt? Har prøvd med mindre røre i formene også, men det samme skjer hver gang. Lavere temp, lenger steketid osv osv…..
  Som regel blir også kakene mine fort veldig tørre på toppen..(vanlig runde/firkantete kaker)selv om de ikke har stått like lenge som anbefalt steketid. Skjønner ingenting jeg 😉 neste som jeg lurer på om ovnen min er ødelagt, for det skjer jo hver gang….

  Som du sikkert skjønner er jeg ganske så fersk i kakebake verden! Men håper du kan hjelpe meg, finnes det noen lure triks? 🙂

  Ellers fikk jeg laget ostekaken med gelè lokk i går, den opp ned kaken. I en nydelig blomsterform. Litt spent på resultatet for jeg har ikke tatt den ut av formen enda.

  Ha en riktig flott 17.mai!

 2. Heisann! Tusen takk for hyggelige kommentarer 🙂 I forhold til de cupcaksene dine så tror jeg det er at de skal være sånn… Mange cupcakes har den bulen på toppen. Du kan jo bare skjære den bort hvis du ikke vil ha den når du pynter. De vanilje cupcakes som jeg har liggende på bloggen er veldig gode, og de sank ned litt på midten så du kan jo teste de… 😉 I forhold til kaker er det viktig å steke på nederste rille i ovnen. Du kan evt prøve å legge over et stykke bakepapir siste 10-15 min og se om det hjelper.
  Spennende med den ostekaken da 🙂

  Ha en flott 17. mai du også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *