Rosa franske makroner med swiss meringue smørkrem

Jeg har fått skikkelig dilla på franske makroner så det kommer nok noen innlegg om det innimellom… Tester litt nye smaker på fyll og farger… Her har jeg laget en rosa utgave med swiss menringue smørkrem inni og den var nydelig <3

Franske makroner

(ca 18 doble)

100 gram malte skoldede mandler (lurt å male litt ekstra for det kan bli litt svinn når man sikter de)
100-110 gram eggehviter (ca 3 stk store)
200 gram melis
45 gram sukker

150 grader i ca 12-15 min

 

Swiss meringue smørkrem


ca 4 eggehviter (120 gram)
200 gram sukker

280 gram smør (gjerne usaltet)
1 ts vanilje ekstrakt
evt frø fra en vaniljestang

1 knivsodd salt (utelat dette hvis man bruker saltet smør)

Starter med å lage de franske makronene, jeg har laget dobbel porsjon hvis noen synes det ser så mye ut…

Start med å skolde og  male mandlene. Når man skolder de så blir makronene mye finere. Hvis man beholder skallet på så ser man de små skall bitene i makronen. Men de smaker jo like bra med skall å da… Her kan du lese mere om å skolde mandler, disse tørket på bakepapir i et par dager etter skolding

Vei opp melis og ha oppi

Vei eggehviter og sukker også. Da står alt klart til å sette igang 🙂

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme, tilsett så sukker litt og litt om gangen over 5-6 min. Kjør maskinen på middels hastighet

Imens røres mandlene og melis sammen

Sikt dette. Blir det igjen mye biter i dørslaget så erstatt dette med litt mere malte mandler. Viktig for å få rett konsistens på makronene at forholdene blir riktige

Da har eggehvitene blitt veldig stive

Ha så det tørre over i eggehvitene

Rør dette godt sammen

Tilsett farge etter ønske

Rosa ble denne…

Da er makronmassen ferdig

Jeg bruker en rund tipp nedi en engangs sprøytepose

Setter posen nedi et glass når jeg fyller den og bretter ned på kantene

Sånn da er vi klar…

Sprøyt makronen over på en stekeplate med bakepapir. Ca str som en 5 krone. Dunk platen i bordet flere ganger så forvinner tuppen på toppen og evt. luftbobler…

La de stå i ca 60 min på benken før de stekes. Dette for at den ikke skal sprekke opp under steking. Det blir en hinne utenpå de etter at de har stått og hvilt

Stekes på 150 grader i ca 12-15 min. Kjenn litt på de, de skal løsne såvidt fra bakepapiret. Da er de ferdige

La de avkjøles på stekeplaten

Så over til kremen

Finn frem og vei opp alle ingrediensene. Smøret skal være kaldt når det nå skjæres opp i biter. Eggehvitene skal være romtempererte

Ha eggehvitene og sukkeret over i en bolle som tåler varme, pisk det lett sammen

Sett det oppi en kasserolle med vann som er like under kokepunktet (skal ikke koke). Visp med en vanlig visp, trenker ikke vispe hardt men jevnt

Sett oppi et sukkertermometer, skal opp til ca 60 grader. Det tar ca 3 min for de som ikke har termometer…

Når temperaturen er gått opp taes den av varmen. Sukkeret er nå helt løst opp og massen er varm

Ha det over i kjøkkenmaskinen og start å mikse…

Å mikse…. Den skal piskes til den er blitt litt avkjølt

Skift over til K spaden eller lignende på din maskin

Ha i noen biter av smøret og kjør mikseren på fullt

Fortsett å mikse mens du har oppi mere smør, litt om gangen. Hvis den skulle skille seg eller være litt for rennende prøv å sette hele bollen i kjøleskapet i 15 min. Dette kan skje hvis smøret har blitt for mykt mens det stod og ventet. Ta den ut av kjøleskapet og kjør maskinen på lav hastighet. Evt. kan litt mere kaldt smør tilsettes

Ha i vanilje ekstrakt og/eller frø fra en vaniljestang

Jeg delte kremen i to boller og farget den ene rosa

Jeg hadde smørkremen over i 2 sprøyteposer

Her ligger alle de herlige makronene… Ble litt fargeforskjell på de utifra hvor lenge de stod og ventet før de ble stekt…

Jeg bruker å sette sammen to og to før jeg fyller de så jeg får samme størrelse på de to halvdelene

Så sprøyter jeg på den nydelige swiss meringue smørkremen på den ene halvdelen

Legg den andre halvdelen oppå

Å nå er de klar til å nytes…

Nam <3

Disse er kjempefine å fryse, tiner fort og er like seige og deilige inni… Ellers har jeg oppbevart de i kjøleskapet. Der kan de stå i flere dager hvis de varer så lenge da… 😉

Har du ikke prøvd franske makroner enno så anbefaler jeg å prøve det. For det er ikke vanskelig og det smaker helt utrolig nydelig <3

Tips: Swiss meringue smørkrem kan brukes inne i kaker også, eller bare til å smøre opp kaker med. Den kan også tilsettes fruktpurè for en deilig fruktsmak…

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer! Å tusen takk til dere som deler 🙂 Bloggen min nærmer seg snart 6 mnd, den 13 mai og da kommer en giveaway, så del i vei… Hadde ønsket 2000 likere på facebook siden min innen da…

God helg alle sammen!! Stor klem fra meg <3

Til vi sees igjen…

 

 

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 tanker om “Rosa franske makroner med swiss meringue smørkrem

 1. Jeg har prøvd å lage makroner to ganger, men det går aldri. Nå har jeg mer eller mindre gitt opp! Hver gang får jeg bare en klump, det blir liksom ikke sånn som det er over på bildene. Vet ikke hva jeg gjør feil jeg.

  • Hva mener du med en klump? Er det etter steking? Kanskje du har for fast røre? De skal jo gli litt utover, men ikke mye. Vær nøye med vekt på ingrediensene og romtempererte eggehviter.

 2. Hei! Jeg har lagd makroner før, og har nå tenkt til å lage noen mørkeblå makroner til bryllupet vårt som er 4. august 🙂
  Du sier de fint kan fryses. Fryser du dem med kremen på, ferdiglaget? Hvor lenge i forveien kan jeg lage dem? (Har så lyst å lage de med en gang! Tåler de litt over en måned i frysern tror du?)

  • Heia! Ja de kan godt fryses. Å tror nok helt sikkert de kan stå over en mnd i fryseren. Lurt å bake de i god tid så slipper du stresset rett før bryllupet 🙂 Spørs litt hvordan krem du bruker. Men denne funket veldig godt i fryseren. Å det gjør nok alle andre smør baserte. Vet ikke helt hvordan fløte baserte oppfører seg men…

   Masse lykke til med bryllupet!

   Klem fra Hanne 🙂

 3. Da har jeg prøvd meg, men min ble litt rennende. Lurer på hva jeg har gjrot galt. Den var veldig fin i konsistensen før jeg blandet farge i. Følte at jo mer jeg rørte jo mer rennene ble den. Hva kan jeg har gjort galt?

  • Det er ikke godt å si, men en teori er at du kanskje rørte for mye når du hadde i farge. For man pisker jo opp eggehvitene så de blir luftige og hvis man rører for mye slåes luften utav de igjen… Du kunne ha tilsatt litt mere malte mandler i den så hadde den blitt tykkere igjen. Franske makroner er vanskelig, tok noen runder før jeg ble fornøyd. Etterhvert ser man at massen er litt for rennende og kan da tilsette mere mandler evt litt melis å. Hvis det blir mye man ikke bruker når man sikter mandler og melis også så kan det gjøre den ble for rennende. Jeg går utifra at det var franske makronene du mente… Hvis det var smørkremen så spør igjen 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *