Rosa prinsesse kake

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]! Tenkte jeg skulle vise dere litt detalj bilder fra denne prinsesse kaken jeg laget til 6 år gamle Eira


En skikkelig prinsesse kake til en prinsesse 🙂 Eira hadde sett en kake på nettet som hun likte godt, så da prøvde jeg å lage noe lignende men med en Hanne vri 😉

Inni er det sjokoladekake med melkesjokolade smørkrem i begge etg. Størrelsene på etg er 25 cm og 18 cm.Trekt i fondant og all pynt i fondant også. Rosafargen er en blanding av Wilton Pink og SK Rose. På denne har jeg brukt Funcakes sin fondant. Fåes kjøpt på Traktøren Bakeutstyr og på www.kakeboksen.no. Husk rabattkode Hannes-Kaker når du handler på Kakeboksen så får du 5% på hele kjøpet 🙂

Jeg prøver å forklare litt hva jeg har brukt på denne kaken 🙂  Skriver ned navn på produkt og utstyr hvis noen ønsker å se det 🙂

Jeg trekte fatet med fondant også og hadde silkebånd rundt kanten. Har brukt First Impressions silikon perle mold, et av det mest brukte utstyret jeg har 🙂 Finner en trinn for trinn til den her. Penslet perlene med pearl dust. Sløyfen er også en silikonform

På brettet har jeg brukt sommerfugl patchwork utstikker for å lage trykk i fondanten.  Sommefuglen er utstikker fra winsdor click stix

Draperingene rundt navnet har jeg formet til selv. Bokstavene er funky letters

Jeg har bare trillet ut fondanten til disse henge buene, men kan også bruke sugar gun til dette. De små sløyfene er også en silikon form. Sommerfuglene her i en litt lysere rosa nyanse

Øverste etg har en tiara på toppen 🙂 Jeg har brukt sugerør med tre grill pinne inni til støtte mellom etg. mere om stablekaker finner du her

Jeg er ikke så veldig flink med Royal Icing (melis glasur) så jeg laget tiaraen i fondant heller. Har ikke brukt mal bare laget den på frihånd 🙂 Trillet pølser av fondant og limet de sammen med spiselig lim, og pyntet med noen perler. Lot den tørke noen dager over et glass for å få rette buen på den

Penslet den forsiktig med litt pearl dust. Var redd den skulle knekke, for full av selvtillit laget jeg bare en 😉 Men med ganske tykke linjer på denne så er den mere solid også

Rosa <3

Håper du fikk noen tips 🙂 Har flere bilder av prosessen underveis. Så skriv gjerne en kommentar under her hvis du ønsker flere bilder av draperingen, trekking av brettet eller tiaraen 🙂

Ha en superflott uke!

Til vi sees igjen…

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 tanker om “Rosa prinsesse kake

 1. Når du trekker brettet også, trekker du da hele brettet, også under kaken? Henger ikke det da i så fall mye igjen når man skal skjære i kaken, eller? En nydelig kake var det! 🙂

 2. Rå flått kake+++++++
  Lurer på to ting det første er om den er veldig vanskelig?
  Og om det tar lang tid?????
  Min datter som blir 3 den 20 mai skal feire den 18 mai og har sett denne kaken.
  Tror jeg ligger litt tynt ann, hva tror du?
  Hilsen litt fortvilet Kine

  • Takker! Vanskelig å si, for jeg vet ikke hvor flink du er… Jeg som har baket så masse kaker synes ikke det 😉 Men den tar jo noen timer ja… Men er litt utfordringer så kanskje ikke den første kaken man lager. Hvis jeg tenker at du er nybegynner så hadde jeg villet gått for en etg bare. For med 2 etg så trenger du et fat under den øverste kaken og støttepinner i kaken under så det krever litt mere. (ligger trinn for trinn på bloggen om stablekake) Sløyfene på siden er fra en silikonform så de er lett å stikke ut. Men krever jo du har utstyret, og kanskje litt kort tid å bestille… Kakeboksen og spesielt Kakebua leverer raskt. Du kan jo lage en rosa kake med ferdig farget marsipan/fondant og så setter du en ekte tiara på toppen. Bare sørg for at den helst er ny og vask den litt først. En 3 åring vil jo bli veldig fornøyd med å bruke den etterpå. Håper dette hjalp litt…

   • Jeg har veldig lyst til å bake den kaken men jeg tror jeg må kunne ringe deg og snakke litt.
    Jeg har ADHD men elsker å bake men det går opp og ned og trenger det meste av utstyr.
    Jeg fant det meste på kakeboksen men det blir 1300kr for utstyr samt jeg fant ikke wilton pink farge og trenger utstyr til stable kaker dvs. Etage kaker.
    Er dessverre ikke flink med data har ingen tålmodighet med data.
    Men veldig glad i å snakke.
    Men det blir ikke før etter bursdagen hennes og i neste måned jeg får muligheten.
    Men det skal sies at hun veldig gjerne ville ha den kaken så jeg må jo prøve.
    Har for to dager siden laget sjokoladefondaner for første gang det gikk delvis og derav lagde jeg pavlova som ble super suksess noe jeg heller aldri har gjort før.
    Mang gode hilsen fra Kine Kristoffersen
    PS. Ha en fortreffelig 17 mai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *