Roser i marsipan

Roser i marsipan er det mange som har lyst til å lære. Å det finnes nok utallige måter å lage de på… Noen lager jo helt nydelig og realistiske roser. Men dette krever øvelse, man må bare øve og øve… Etterhvert ser man at man får mer og mer draget på det:-) Jeg har laget endel roser og føler at det går greit, men ser jo at mange lager mye finere roser enn meg. Jeg kan no ihvertfall vise fram min måte å lage de på:-)

Jeg lager stort sett ikke roser på streng (ståltråd), for jeg liker at alt er spiselig. Men skjønner at enkelte ganger kan det være praktisk å ha de på streng… Men jeg skal no vise deg hvordan de lages uten streng:-)
Jeg har aldri gått på kurs innen blomster laging så dette er en måte jeg har kommet fram til selv. Har sett endel på nettet og youtube og tatt litt her og der og funnet min metode som fungerer for meg. Om den er helt riktig er jo en helt annen sak… Men roser blir det:-)
Jeg synes Pals sin ekstra hvite marsipan er god å lage blomster av. Vanlig butikk marsipan synes jeg blir for klissete, for det må være litt hold i den. Blomsterpasta er jo det beste alternativet, men av en eller annen grunn så blir den så veldig klissete i mine hender. Å da klarer jeg ikke å lage blomster… Så marsipan for meg:-)
Her har jeg blandet inni SK Rose farge, det gir en nydelig rosafarge.
Kan være lurt å blande inn litt CMC/Tylose pulver for da blir det litt mere hold og den blir stødigere, men det er ikke nødvendig.

Starter med å lage den knoppen som skal være inni rosen. Kan lage opp så mange som du trenger med engang

Mål den mot utstikkeren, skal gå kant i kant fra tupp til ende som på bildet
 Så kjevler jeg ut marsipanen ganske tynt, men ikke så tynt at du ser igjennom

Jeg bruker en 5 blads utsikker til rosene mine, denne er fra JEM, 90cm. Finnes mange andre merker også og fremgangsmåten blir den samme

Stikk ut rosen og snu den oppned, dra fingeren langs kanten så småbiter forsvinner og kanten blir skarp
Jeg bruker 2 stk for å lage en rose

Man må nesten ha en blomsterpute for å få til rosene ordentlig. Mulig en skumgummi pute av noe slag fungerer også, men har ikke prøvd…

Begynn innerst på bladet med balltool og dra den helt ut til midten. Vær litt lett på hånden til å begynne med så marsipanen ikke revner

Gjør det samme med andre siden, dra balltool mot midten på bladet så du får tynnet ut. Gjenta om du ikke blir fornøyd

Gjør likedan med alle bladene hele veien rundt

Snu den oppned og pensle med spiselig lim

Sett knoppen i midten

Legg første blad rundt, ene enden under den andre. Klem godt inntil

Ta så motsatt blad som på bildet og legg det rundt, la det være en liten åpning

Ta så motsatt blad igjen og legg under den lille åpningen fra i stad

Ta så de to siste bladene og legg de så de overlapper

Så skal lag 2 på plass, tynn ut hvert blad med balltool som på første laget. Å etter det er gjort så bruker du balltool å lager en slags grop som på bildet

Her ser du bedre

Lag en grop på alle bladene

Så snur du den oppned, og pensler spiselig lim på midten og rundt der du ser gropen, ikke ha lim på hele bladet

Sett knoppen du har laget på midten. Så begynner du med øverste bladet og legger det inntil. Så tar du bladet til venstre og legger inn under det første. Altså gå mot klokken hele veien

Så blad nr 3 inn under blad nr 2

Gjør likedan med de 2 siste bladene, ha på litt mere spiselig lim hvis ikke det fester godt nok

Så kan du bruke hendene til å forme til bladene, knip litt sammen midt på bladet. Studere gjerne en ekte rose så prøver du å etterligne…

Ferdig:-) Hvis den ikke holder fasongen av seg selv kan du legge litt plastfolie rundt hele rosen for å holde bladene oppe, evt litt aluminiumsfolie

Jeg lagde 2 stk roser, som du ser blir de forskjellige selv om jeg laget de på samme måte… Jeg synes det er sjarmerende for da vises det at de er håndlaget;-) La de stå å tørke til dagen etter, i romtemperatur evt i en pappeske. Ulempen er jo at det blir harde roser, som ikke er så gode å spise. Men skal man ha de myke så blir de nok ikke så pene å se på, de faller litt sammen… Så det er valget man må ta;-) Men 3 åringen min knasker gjerne i seg en sånn likevel hun da:-) Men de vil holde seg myke inni i flere dager, så lager du de 2-3 dager før bruk så er de fortsatt litt myke inni. Men de er jo holdbare lenge sånn da, bare de blir beskyttet for støv og sollys…

Men vi er ikke ferdige, vi vil jo gi de litt glans og fargespill:-)

Bruk litt fargepulver og ha på knoppen i midten og ytterst på hvert blad

Så børster du på litt pulver for glans, jeg har brukt perlemor regnbuestøv

En ferdig rose:-)

Her er begge rosene jeg laget ferdige:-) Når jeg setter de på en kake så kan det være at man må skjære av de litt. For det er ikke så pent med høye roser, finere når de ligger litt ned mot kaken

Håper du fikk noen tips og inspirasjon til å lage roser. Du har no ihvertfall fått sett min metode:-) Skikkelig kosearbeid å sitte med dette!
Vil du lage en roseknopp, så bruker du bare en omgang og ikke 2. Skråskjærer de litt i stilken så den blir liggende fint på kaken.
 Jeg kommer med en trinn for trinn på roseblader også en dag:-)
2013: Det er bare å øve og øve… Ser at rosene mine har utviklet seg siden jeg laget denne trinn for trinnen 🙂 Blir finere og finere for hver gang 🙂
IMG_1317ok
Jeg har linket til forskjellig utstyr og produkter underveis som du får kjøpt hos www.kakeboksen.no eller andre velutstyrte kakebutikker.
Har du lyst å lære å lage en stor rose, da kan du kjøpe en trinn for trinn på facebook siden min Hanne`s kaker. HER finner du den 🙂 Trykk på Tutorial på shopen så finner du den
IMG_1297okrose
Ha en flott dag og gled gjerne et medmenneske med en rose:-)

Blogglisten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 tanker om “Roser i marsipan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *