Seven minute frosting

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]! I går la jeg ut oppskrift til Whoppi pie og i da kommer jeg med fyllet inni de 🙂 Denne kremen er god på cupcakes også samt inni kaker sammen med bringebær f.eks…


Denne oppskriften er hentet fra www.marthastewart.com. Her er Whoppie piene jeg laget i går, oppskrift her 🙂

Seven minute frosting

330 g sukker
2 ss corn syrup eller glucose
6 store eggehviter
60 gram vann
1 ts vanilje ekstrakt, vaniljestang eller vaniljesukker

Jeg laget hele denne til mine Whoppie pie men trengte bare halvparten.

Romtempererte egg er viktig i denne kremen. Skill eggehviten fra eggeplommen. Denne egge skilleren er kjempekjekk, koster ikke mange kr hos www.kakeboksen.no. Husk rabattkode Hannes-Kaker for 5% rabatt på hele kjøpet ditt der

Start med å finne frem ingredienser. Sett også en kasserolle med vann på komfyren og kok opp dette til vannbad

Ha eggehviter, sukker, corn syrup og vann i bollen til din kjøkkenmaskin. Dette skal stå over vannbad så pass på at bollen tåler varme. Min Kitchen Aid bolle tåler det fint, og det regner jeg med Kenwood sin stålbolle også gjør

Pisk det lett sammen

Sett det så over en kasserolle med kokende vann, holder med dampen fra vannet. Bollen trenger ikke stå i vann. Vannet skal koke, men ikke så det spruter over… Så litt over middels varme på platen er bra

Sett gjerne et sukker termometer nedi, skal opp til ca 71 grader. Pisk ganske jevnt, det tok ca 3 min (stod 2 min i oppskriften)

Når det er kommet opp til 71 grader er det blitt mere jevnt hvitt på farge

Sett så bollen på mikseren og begynn å piske… Å piske… Etterhvert blir den mere stiv og «kjøligere». Pisk i ca 5-10 min

Da kan man ha i vanilje ekstrakt eller vaniljestang. Jeg brukte vaniljestang i denne. Splitt den i 2 på langs med en kniv og skrap ut frøene. jeg kjøper mine vaniljestenger på ebay, billig og bra. Anbefaler denne butikken her: http://stores.ebay.com/vanillaproductsusa. Å så herlig å åpne postkassen og vaniljeduften møter deg <3

Etter frøene er skrapet ut bruker jeg å legge stangen på tørkepapir og la den tørke noen dager. Legger den så i sukker, det blir deilig vaniljesukker 🙂 Man kan bare bruke av sukkeret underveis eller man kan kjøre alt i en foodprosessor og sile det etterpå. Da er det lurt å ha mange vaniljestenger oppi og la det stå lenge så det får god smak 🙂

Etter intens pisking er den herlig luftig og blank 🙂 Stod 5 min pisking i oppskriften, å med de 2 min på vannbad blir det seven minute frosting. Til meg ble det vel heller en thirteen minute frosting men god var den… 🙂

Supergod inni Whoppie pie og nydelig på cupcakes. Kan også farge den i ønsket farge med pastafarge 🙂

Ha en flott søndag kjære lesere!

Til vi sees igjen…

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om “Seven minute frosting

  1. Heisann Hanne! Mange flotte tips på bloggen din som jeg har fulgt siden du lagde navnefestkaken til oss. Denne helgen har jeg prøvd meg på turorialen din på Timmy til gutten min som nå er 2, og den var kjempefin å følge 🙂 ser du handler vaniljestenger på eBay, er det mer du handler der? Hadde vært kjempegøy med et innlegg om hva og hvem du har handlet av på eBay 🙂

    • Heia Maichen! Så morsomt å høre at du synes baking er blitt så artig! Har sønnen din allerede blitt 2 år ja, tiden går 😉 Regner med Timmy falt i smak ja 🙂 Ja handler litt på ebay. Men har ingen favoritt selger, det går mere på at jeg bare finner noe jeg liker… Jeg handler egentlig mere på nettbutikker istedet. Handler mye under 200 kr for å slippe toll gebyr og moms… Bestiller heller flere pakker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *