Sjokolade smørkrem

Velkommen til Hanne`s kaker [cakes by Hanne ]! Sjokoladekaker er godt, og spesielt barn synes dette er toppen 🙂 Da liker de ofte sjokolade smørkrem inni og ikke fløtekrembaserte fyll. Selv om en sjokoladekake kan være veldig godt med vaniljekrem, bringebærmousse og/eller sjokolademousse også 🙂 Å skal man lage kaker som har 3D form eller er høye eller runde osv. så er sjokoladekake med sjokolade smørkrem veldig bra å bruke. Stødig og greit. Her skal jeg vise hvordan jeg lager sjokolade smørkrem…

Denne sjokoladesmørkremen her bruker jeg stort sett å tilsette melkesjokolade, da blir den veldig god til store og små 🙂 Veldig god inni Annas favoritt sjokoladekake. Opprinnelsen til denne smørkrem oppskriften har jeg funnet på www.kakefesten.no, og justert den litt etter min smak 😉 Så her kommer min utgave…

200 gram smør, romtemperert
500 gram melis  (+ ca 100 -200 g)
2 ts vaniljesukker ( Tørslefs eller Dr. Oetker)

2 egg

200 gram melkesjokolade (eller hvit, mørk eller lignende)

Da setter vi i gang 🙂

Start med å piske opp romtemperert smør, melis og vaniljesukker

Pisk dette godt, gjerne i en kjøkkenmaskin, Kenwood`n min er min beste venn:-) Men går nok med en håndmikser også. Pisk i ca 5 min til det blir lyst og luftig

Så skal det tilsettes egg, ett om gangen. Bruk egg som har vært i romtemperatur en stund. Pisk godt mellom hvert egg

Silkemyk og deilig krem. Kan brukes som den er nå også, men er enda bedre med sjokolade i  🙂 Du kan også ha i 2 ss kakao og bare  bruke den sånn. Men jeg vil ha smeltet sjokolade i

Brekk opp melkesjokolade i biter og smelt den. Du kan smelte den over vannbad på komfyren eller i microbølgeovnen som jeg gjør. Jeg har en Tupperware bolle som er super til dette formålet i micro`n. Jeg setter på ca 750 w og lar den stå 30 sekunder om gangen, ser på den mellom hver gang. Rør litt innimellom så den ikke brenner seg. Bruker du hvit sjokolade har den lettere for å brenne seg så sett ned watt styrken på ovnen og sjekk sjokoladen oftere

Når den er ferdig smeltet etter totalt 2-4 min så lar du den stå litt. Den må ikke være for varm når du blander den i resten av kremen. Fingervarmt går bra

Så heller du sjokoladen i kremen og pisker godt i 1 min ca

Herlig blanding…

Siden vi har hatt i smeltet sjokolade så bli kremen litt løs nå. Å så finnes det så mange forkjellige størrelser på egg  så kremen kan få forskjellig konistens fra gang til gang… Så start med å ha i 100 gram melis, den skal være så myk at den er lett å smøre utover. I den melkesjokolade smørkremen her brukte jeg M størrelse egg og endte med å ha oppi 150 g melis ekstra, da ble den perfekt 🙂 Blir den litt for kompakt kan du bare tilsette 1 egg til

Nam! Denne er virkelig god på smak 🙂

Bruk denne melkesjokolade smørkremen som fyll inni kaker og til å smøre opp kaken med. Passer fint under lokk av marsipan, sukkerpasta, marsmallowfondant osv…

Den er også fantastisk på smak med mørk sjokolade i også. Eller om du trenger at den er hvit så er den god med hvit sjokolade i. Passer godt opp cupcakes også 🙂

Takk for at du tittet innom 🙂

Til vi sees igjen…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om “Sjokolade smørkrem

 1. Hei Hanne,

  Jeg skal lage Anna’s favoritt sjokoladekake, 25 cm kvadrat.
  Til den vil jeg gjerne bruke sjokolade smørkremen din.
  Skal dele kaken i to og ha smørkrem inni og et godt lag utenpå, hvor stor porsjon trenger jeg da sånn ca?
  Skal trekke kaken med sukkerpasta etterpå, regner med det går fint med denne kremen?
  På forhånd takk for hjelpen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *