Småkaker med nøtter/sjokolade

Lager man den mørdeig oppskriften jeg har lagt ut tidligere kan man anvende den i det uendelige… Bare å finne på nye smaker jo. Nå laget jeg med mandler og Demerara sukker samt noen med sjokolade. De med mandler og Demerara sukker er nok min favoritt ja 🙂


Nå skal vi lage sort nr 2 av mørdeigen, bruk en bit av de 4 mørdeig bitene som vi startet med å lage her. To biter har allerede blitt til sjakkruter, se her. Å den siste biten skal bli til konjakk ringer i neste innlegg… Men nå er vi i gang med nøtter/sjokolade småkakene 🙂

Vil man lage bare de her småkakene så lager man en porsjon av mørdeig oppskriften, eller mere om du vil…

Her er hele oppskriften på små kakene:

Småkaker med nøtter og eller sjokolade

ca 40 biter

100 gram sukker
200 gram smør
300 gram hvetemel
1 eggeplomme

2 ts vaniljesukker eller vanilje ekstrakt

Følg fremgangsmåten fra innlegget mørdeig, finnes her 🙂 Legges i kjøleskap i minst 1 time eller natten over. Kan ligge i kjøleskapet i flere dager denne deigen, kan også fryses.

Litt finhakket mandler eller hasselnøtter

Sjokolade etter ønsker. Mørk eller melkesjokolade eller lys… Daimkuler er også godt

Stekes på 190 grader i 8-10 min

Jeg bruker altså den ene biten vi hadde fra før, og tilsetter 1 ts vanilje ekstrakt (dette er da altså en halv porsjon av den over) Hvis din har ligget i kjøleskap knar du den godt opp før du tilsetter vanilje ekstrakt eller vaniljesukker

Legg den i plast til avkjøling i 1 time eller mere hvis du ikke allerede har gjort det

Ta noen mandler, hasselnøtter eller andre nøtter du liker. Finhakk de, jeg bruker en hurtighakker

Hvis du vil ha sjokolade på noen hakker du opp dette også

Her er min bit, kald fra kjøleskapet

Enkleste måten å få knadd den opp på er å smuldre den opp. Arbeid den så sammen

Trill den til en tykk pølse

Del opp i skiver med en kniv, jeg fikk til 20 biter på den halve porsjonen

Form den litt til med fingrene

Dypp den i nøttene, bare på den ene siden

Strø på litt Demerara sukker også hvis du liker det 🙂 Det er snadder!

For de som liker sjokolade, dypp noen i det også 🙂 Eller legg på noen Daimkuler. Denne også bare på en side

Legg alle på en bakepapirkledd stekeplate

Stek de på 190 grader i 8-10 min

Legg de over på en rist til avkjøling

De her var gode, så tror nok de 20 kakene her forsvinner fort 😉 Allerede forsvunnet noen ut døren sammen mamma`n min… Men går jo fint an å lage flere!

Takk for at du titter innom bloggen min og deler med andre:-) Å tusen takk for mange hyggelige kommentarer!

Om en liten stund kommer siste småkaken vi kan bake med mørdeigen vår 🙂 Så hold konjakken klar… Ikke min favoritt men noen kaker må jo samboeren min få også 🙂

Til vi sees igjen…

Blogglisten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om “Småkaker med nøtter/sjokolade

  1. Takk for kommentar på min blogg! Gluten- og melkefritt er egentlig ganske enkelt når det gjelder kaker så lenge man har gode erstatningsprodukter. De fleste oppskriftene mine er faktisk mer eller mindre «normale» oppskrifter hvor bare det som ikke tåles er erstattet med ting som tåles 😉 Er det noe du leter etter, men ikke finner – ta kontakt 🙂 Pynting av kaker derimot tar jeg meg ikke tida til – det får noen andre gjøre hihi! Jeg er derimot god på å spise kakene :p

  2. Bare hyggelig 🙂 Ja har bakt sukkerbrød et par ganger men ikke så mye mer… Tar kontakt engang jeg står fast ja, takk for det! Er ikke så glad i å spise kakene jeg da, liker best å lage og pynte de… 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *