Smurfe sopp hus

Smurfene er populære for tiden. Så jeg laget et lite sopphus til de… Huset er lite, men det kan jo bare gjøres større utifra hvor stor kake man trenger…

Huset er laget av sjokoladekake, fordi det er mest stødig. Jeg har brukt crazy sjokoladekake uten egg, kommer trinn for trinn på den også… Eller man kan bruke Annas favoritt sjokoladekake, den finner du her. Inni har jeg melkesjokolade smørkrem, som du finner her. Men jeg utelot egget i den oppskriften.

Dette huset har jeg funnet inspirasjon til på nettet, jeg syntes det var så søtt!
De smurfene finner du trinn på trinn til her.

Denne kaken har jeg satt på en drum, dette er et papp fat som er ca 1,2 cm tykt og kledd med en form for aluminiumsfolie. Får kjøpt det bl.a. på www.kakeboksen.no og andre kakeutstyrsbutikker på nettet. Denne drummen kledde jeg inn med marsipan dagen i forveien.

Her viser jeg min måte og kle en drum på:

Start med å kjevle ut marsipanen eller annen masse man vil bruke. Pensle på litt spiselig lim på drummen oppå og på sidene. Evt bitte litt vann istedet. Legg leiven over og bruk en smoother til å få den glatt oppå. Klem godt inntil på sidene med hendene så det ikke blir skrukker, gå så over med smoother på sidene også

Så legger man drummen litt utafor bordet og skjærer bort det overflødige med en skarp kniv

Gå så over med smoother igjen så den blir glatt og fin 🙂

Å også på sidene… Så setter du den til side til tørk til dagen etter eller enda lengre. Jeg satte min på rist så fikk jeg luft under også. Hvis du vil ha på silkebånd på kanten kan det gjøres når den er tørket. Bløt da opp et silkebånd i vann og klem ut vannet, legg det rundt kanten. Eller man kan bruke bitte litt spiselig lim her og der heller. Men limet kan lage litt flekker så fargen blir litt ujevn så prøv deg fram…

Så smurfe sopp huset:

Jeg stekte kaken i en 20 cm og en 15 cm form. Men skjærte bort endel da jeg ikke skulle ha den så stor…

Skjær til hver del så den blir litt avrundet, spesielt toppen. Nesten som en halv ball.  Den nederste skal være bred nederst og smalne mere oppover

Jeg delte de og fyllte med sjokolade smørkremen inni også. Avskjæret smuldret jeg opp å blandet med smørkremen og brukte dette til å bygge på litt her og der… Jeg prøvde de oppå hverandre hele tiden mens jeg skjærte til jeg ble fornøyd med form og størrelse på de. Ble ikke så mange bilder for jeg ble så ivrig på å få til fin form at jeg glemte det… Smør smørkremen rundt dem til slutt. Jeg klippet også til en tynn papp plate og satte under hver kake. Sett kakene i kjøleskap så de blir skikkelig kalde

Start med å kle den nederste kaken

Klem godt inntil med hendene så det ikke blir skrukker, gå over med smoother. Skjær bort det overflødige nederst. Ha litt av smørkremen på fatet der kaken skal stå så den setter seg litt fast

Så kles den røde hatten til soppen

Klem godt inntil hele veien rundt så det ikke blir skrukker, bruk en smoother til slutt. Skjær bort overflødig marsipan

Nå¨snudde jeg kaken oppned i hånda mi og klemte inntil marsipanen litt… Her ser du den tynne papp platen

Her er kaken ferdig trukket

Smør på litt smørkrem til feste av hatten, satte også i 2 sugerør som støtte

Prøvde å sette på hatten men syntes den ble litt ustabil så snudde hatten oppned igjen og satte inn 2 trepinner. Ikke stikk de gjennom hatten, men fra undersiden. Jeg stakk de gjennom papp platen og det gikk fint for de var spiss i enden

Lirk forsiktig hatten ned på den hvite kaken sånn at pinnene kommer ned i den hvite kaken men ikke ut og gjennom den rød… Godt forklart følte jeg 😉 Skulle en pinne stikke ut gjennom den røde hatten så er ikke det krise fordi vi skal sette på hvite rundinger på hatten også…

Når jeg så under hatten så vistes papp platen så godt så jeg trillet en rød marsipan pølse og limte oppunder…

Så skal vi lage dør og vinduer til huset. Jeg bruker her en matte mønster preger med tre mønster. Legg den over utkjevlet marsipan og bruk rullepinne eller kjevle over for å prege mønsteret nedi marsipanen

Sånn ble det, fint ikke sant…

Skjærte til en dør med et skjærehjul, lim på en dørknott

Lim den på huset. Vinduene laget jeg vet å skjære ut en bred bit først som jeg limte på huset og så la jeg en lang smal bit rundt på høykant. Tok 2 vinduer foran og ett bak…

Så en liten gang sti…

Limte på runde hvite flekker på hatten

Lagde noen sopper og limte på. Smurfen finne man trinn for trinn på her

Å en smurf på andre siden…

Så er kaken ferdig 🙂

Nærbilde av smurfene…

Sopp huset…

Håper denne trinn for trinnen var til hjelp 🙂  En veldig enkel og morsom kake å lage, veldig dekorativ også 🙂

Bare å spørre hvis du lurer på noe…

 Husk Giveawayen! En uke igjen til å skrive seg på hvis man vil være med samt å dele med mange venner! Jeg får ikke til å svare på kommentarer under giveaway innlegget for da blir jeg også med i konkurransen… Så de som lurte på noe kan dere ikke spørre på et annet innlegg eller på Hanne`s kaker på facebook 🙂 Alle som har skrevet kommentar under giveaway innlegget og «gjort det de skal» blir med i trekningen på søndag om 1 uke 🙂

Til vi sees igjen….

Blogglisten Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om “Smurfe sopp hus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *