Test av Electrolux stavmikser

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]! Jeg har vært så heldig å få testet denne proffe stavmikseren for Electrolux. Trykk deg videre for å se hva jeg synes om den…

IMG_6412

 

 

Dette er altså en Electrolux Ultramix pro og dette sier produsenten om den: Med denne stavmikseren kan du både raspe gulrøtter, hakke is, lage potetskiver eller trylle frem de lekreste purrèene. Produktet har en veiledende pris på 1599,- kroner. Den nye Ultramix Pro(ESTM6600) kommer i svart høyglans farge,  har dobbelvisp og egen food processor-bolle (1000 ml) med både riveskive, kutteskive og multikniv. Med en to meter lang ledning er den fleksibel å bruke, og motoren på 700 Watt skaper en effektiv «virveleffekt» for maten som fanges opp av knivene. I tillegg til et profesjonelt resultat, tilfører også maten en ekstra kremet konsistens, uansett om man lager suppe, smoothies, pureer eller majones.

Ta en titt på Electrolux sine sider hvor du finner mange tips og oppskrifter om denne stavmikseren. Mange videoer med oppskrifter som er lette å stoppe underveis så man kan lage mat samtidig som man ser 😉 http://www.electrolux.no/Global-pages/Promotional-pages/UltramixPro-Cooking/

 

Da skal jeg skrive litt om hva jeg likte med den og hva jeg ikke likte med den… For det første vil jeg takke Electrolux for at jeg fikk lov å teste denne stavmikseren!

Jeg synes det var veldig praktisk med food prosessor bolle og riveskiver. For jeg river endel ost og gulrøtter til bl.a. gjærbakst. Mye lettere å ta frem denne enn min store foodprosessor. Foodprosessor bollen hadde en åpning som man kan tilsette ting i når man kjører den, det er greit om man lager noe man vil tilsette mere væske i f.eks. uten å være nødt til å stoppe den og ta av lokket

Flere rive størrelser finnes det på de to riveskivene som fulgte med. Kan også lage skiver

Den var lett å håndtere og rev opp osten veldig fint. Men jeg syntes det la deg litt for mye ost oppå riveskiven…

Men deilig revet ost ble det da 🙂

 

Den dobbelvispen var veldig kjekk når man skulle piske krem. Mye kraftigere enn andre visper jeg har prøvd til stavmikser tidligere. Virker veldig solid den vispen! Fungerte som en håndmikser 🙂 Det jeg likte aller beste med denne stavmikseren var at når man starter den opp så starter den forsiktig og øker hastigheten etterhvert… Det er veldig kjekt når man f.eks. pisker krem 😉

 

 

Noe av det morsomste jeg lager med stavmikser er Aioli eller majones. Bare å ha 2 dl nøytral olje, 1 egg og 1 eggeplomme i bollen. Sett så stavmikseren oppi og la det magiske skje…

Kult 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smak til med salt, pepper, sitronsaft eller lime og revet hvitløk og vips en Aioli

 

 

Denne stavmikseren har reddet flere kremer til meg også. Er det en smørkrem som har skilt seg sett stavmikseren oppi og den fikser opp 🙂 Det samme med hjemmelaget vaniljekrem som evt er klumpete eller har skilt seg start opp stavmikseren 😉 Har man laget vanilla icing og den har skilt seg som jeg har opplevd flere ganger… Så redder denne kremen altså 😉 Kjekk til å mose jordbær og bringebær til fyll i kaker 🙂

Stavmikseren har en ekstra lang fot som gjør at den er grei å bruke i høye kasseroller. Å så har den ekstra lang ledning, det liker jeg! Men pga. dette så blir den litt stor å håndtere. Men det er jo en stavmikser ment for hjemmebruk som har fått sin inspirasjon i bruk fra profesjonelle kjøkken. Så den har gått et skritt videre ifra de mere vanlige stavmiksere. Å det merket jeg på den også i forhold til den andre stavmikseren jeg har, en Philips stavmikser. Den «gamle» er en enklere utgave som mangler mye av funksjonene denne har. Bl.a har den ikke foodprosessor bolle og riveskiver. Å det var kjekt synes jeg! Å denne har en kraftigere motor det merkes når man bruker den. Siden den stavmikseren jeg hadde fra før ikke hadde de funksjonene og utstyret som denne hadde fikk jeg teste denne og det er jeg veldig glad for 🙂

 

KONKLUSJON

Positivt: Denne likte jeg veldig godt! Liker alt utstyret som følger med. Kjekk til å rive ost, gulrøtter osv. Lang ledning. Bra at den starter sakte opp og gradvis øker farten. Knappene sitter godt i hånden og er lett å trykke på. Super effektiv dobbelvisp.

Negativt: Litt stor og tung å holde i hånden. Tar endel plass med alt utstyret. Litt vanskelig å få rengjort knivene på selve foten til stavmikseren ( enkleste er kanskje å sette den i litt såpevann og så starte den opp)

 

Denne kan jeg anbefale til alle som ønsker seg en stavmikser som har det lille ekstra 🙂

 

Til vi sees igjen…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *