Vanilje cupcakes { oppskrift }

Velkommen til Hanne`s kaker [ cakes by Hanne ]!  Fargerike herlige cupcakes 🙂 Et lite innslag av vår dette synes jeg i den hvite verden vi har her i Trøndelag… Jeg har prøvd flere forskjellige cupcakes oppskrifter med litt forskjellig resultat 🙂 Den her var virkelig god og får fin fasong når man ønsker å pynte de med krem/frosting eller bare dekke den med marsipan/fondant

IMG_5515

Disse cupcakesene er toppet med sitron ostekrem og med en kjerne av Lemon curd 🙂 Oppskrift på kremen og lemon curd kommer i de neste 2 innleggene fra meg 🙂 Så følg med for den var nydelig… <3

IMG_5556

 

Oppskriften på disse vaniljecupcakes er inspirert fra en oppskrift av Gordon Ramsey 🙂

 

Vanilje cupcakes

ca 12 stk

 

175 g smør

175 g sukker

3 store egg

1 ts vanilje ekstrakt, vanilje kvern, vaniljesukker

1 ts bakepulver

175 g hvetemel

Evt litt fløte eller melk for justering av konsistens

 

175 grader i ca 20 min, midt i ovnen

 

Start med veie opp romtemperert smør og sukker

Ha det i en kjøkkenmaskin og rør det hvitt. Bruk K-spade eller flatvisper. Aldri bruk visp (ballongvisp) når du rører smør og sukker da det kan ødelegge vispen. Har du K-spade eller flatvisper med silikonkant så går dette som en lek, trenger ikke skrape underveis 🙂 Kan godt bruke en håndmikser å her om du ikke har en mikser

Bruk store egg for å få riktig konsistens på røren. Har du bare små egg bruk 4 stk

Tilsett så ett og ett romtemperert egg mens du pisker 1-2 min imellom hvert egg

Jeg digger denne kjekke Vanilje twisteren fra Dr.Oetker, så rask å bruke 🙂 1ts tilsvarer 1 vaniljestang

Finn frem resten av ingrediensene, jeg brukte litt av min hjemmelagde vaniljeekstrakt også 🙂

Her er alle eggene pisket godt inn. Synes du røren ser ut som den skiller seg litt fortvil ikke for den går sammen igjen når det tørre kommer i 😉

Bland sammen mel og bakepulver godt. Sikt dette og ha det i mens maskinen går sakte

Tilsett vaniljen

Å da er røren ferdig 🙂 Konsistensen skal være sånn at når du holder opp slikkepotten så skal røren sakte gli av. Gjør den ikke det så tilsett litt melk eller fløte

Her har jeg brukt fine lilla former som jeg har fått fra www.sotesaker.no. De var veldig bra, holdt formen godt under steking og mistet ikke farge. Hadde ikke trengt å bruke et muffinsbrett men jeg gjør det bestandig når jeg steker fordi da holder de helt sikkert fasongen 😉

Bruk en ss eller en isskje til å ha røren i formen

Stekes midt i ovnen i oppvarmet ovn på 175 grader i ca 20 min til en pinne kommer tørr ut når man stikker i de

Ta de utav brettet og avkjøl de på rist


 

Jeg fikk også en Cupcake plunger fra Søtesaker som er et hendig verktøy til å ta bort litt av midten av en cupcake som man så kan fylle med litt deilig fyll 🙂

Sett plungeren oppå midten av cupcaken. Hold på kanten og press den ned til streken på siden

Vri den rundt og trekk opp. Trykk ned på toppen så biten faller ut. Som du ser så er det ikke hull helt igjennom. For da hadde jo fyllet rent igjennom formen… 😉

Jeg fyllte den med Lemon Curd, mmm nydelig… Kommer oppskrift i neste innlegg fra meg

Jeg var også så heldig å få noen utsikkere fra Søtesaker, så måtte jo prøve ut de å 🙂

Her har jeg brukt lilla Funcakes fondant fra Søtesaker og så litt gul og hvit 🙂

Festet litt perler med spiselig lim og lagde noen streker. Trillet en pølse med hvit fondant til kremen 😉

Jeg har brukt sitron ostekrem på cupcaksene, kommer oppskrift senere. Legg bare pynten oppå. Enkelt men dekorativt 🙂

Vårlig dette eller hva sier dere?

Å sånn ble den altså inni med Lemon Curd kjerne, mmm…

 

Håper du fikk lyst til å lage disse vanilje cupcakes 🙂 Å oppskrift på Lemon Curd og sitron ostekremen kommer snart så følg med 🙂

Ta en titt på nettbutikken www.sotesaker.no masse flott kakeutstyr for enhver smak. Sånt liker vi 🙂

Tips: Disse passer også til påsken som kommer snart! Å også en super design på disse til konfirmasjonstiden vi nærmer oss 🙂

Ha en flott helg alle mine lesere 🙂 Å jeg håper at jeg har begynt å få tilbake litt av gnisten så det kommer flere innlegg fra meg… Setter pris på en kommentar og/eller om du kanskje har lyst å dele bloggen min med dine venner 🙂

Til vi sees igjen…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 tanker om “Vanilje cupcakes { oppskrift }

  1. Hei 🙂 de var veldig søte og gir absolutt litt vårfølelse. Skal teste oppskriften. Laget muffins til en 1 års bursdag her og for første gang fikk jeg klage på at de var tørre, såååå kjedelig.. men måtte komme en dag. Så da har jeg lært at man bør prøve en oppskrift og smake selv FØR man sender det ut til andre:)

  2. Oh my god.. det var ei god oppskrift!! 🙂 Luftig og saftige cupcakes, knall gode 🙂 Takk for at du dela 🙂

  3. Hei Hanne. Nå er det lenge siden jeg har lagt igjen en hilsen, men er stadig innom her 🙂 Må bare si at denne cupcakes oppskriften er den alller aller beste! Jeg har bakt den flere ganger nå, og de blir alltid perfekte. Har prøvd med ulike frostinger, også den med lemon curd i . Alt passer til disse. Gleder meg masse til å følge med deg på tv! Morsomt å tenke på at den dåpskaken du laget til oss har innspirert meg til å begi meg inn i bakeverden. Og du inspirerer fortsatt 🙂 Klem fra Ingrid Julia

  4. Har laga desse til Valentines cupcakes i dag, overraskelse til mine kjære til kaffien. Har ikkje smakt enno, men dei ser gode ut, takk for deling! Flott side!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *