Vaniljekake uten egg

Dette er en god vaniljekake uten egg. En stødig kake med god vaniljesmak. Denne oppskriften er hentet fra Kakefesten. Passer fint til kaker som skal skjæres til litt. Veldig enkel og rask å lage 🙂

Denne oppskriften er beregnet til en langpanne, men jeg stekte den i 2 omganger i 25 cm form. Da ble det en veldig høy kake! Det liker jeg… 🙂 I en langpanne vil jeg tro den ikke blir så veldig høy da…

Oppskriften er altså hentet fra Kakefesten og her finner du den.

Vaniljekake uten egg

200 gram smør
1 liter ferdig vaniljesaus  (f.eks. Piano sin)
400 gram sukker
2ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
700 gram hvetemel

Stekes på 175 grader i 30-40 min

Start med å smelte smøret og avkjøl det. Jeg bruker å smelte i micro i min supre Tupperware microplus kanne. Den er i bruk nesten hver dag… Har 2 forskjellige størrelser jeg da

Ha vaniljesausen oppi en bolle eller i mikseren

Ha oppi det litt avkjølte smøret og rør sammen

Vei opp sukkeret

Så veies hvetemel og mål opp vaniljesukker og bakepulver. Anbefaler å bruke måleskje, det er så kjekt da blir det bestandig riktig

Ha sukkeret og hvetemel blandingen oppi mikseren. Er ikke nødt til å bruke mikser til denne, kan bare røre sammen for hånd. Men hvis man rører sammen for hånd vil jeg anbefale å sikte melet i. Det kan jo gjøres uansett å da…

Rør det på middels styrke på mikseren til alt er godt blandet

Fordel røren over i former, jeg stekte den i 2 omganger i 25 cm form

Settes i forvarmet ovn på 175 grader i 30-40 min. Bruk en trepinne eller «bakenål» for å se om den er ferdig. Skal ikke sitte igjen røre på pinnen

Her er den andre formen min, den sprakk litt på midten. Men det skjuler jeg inni kaken 😉 Jeg snur bestandig kakene oppned allikevel når jeg fyller den. La den stå i 5-10 min i forma før du snur den over på en rist til avkjøling. Jeg oppbevarte min bunn i kjøleskapet natten over, for da ble den lettere å dele og fylle dagen etter. Men kan fylle den samme dag, bare den er avkjølt

Her er mine 2 bunner som ga en kake som ble ca 10 cm høy…

Denne vaniljekaken ble til en kake med smurfetema på, mere om det kommer etterhvert…

Da går vi mot helg og jeg håper alle får en flott helg! Jeg skal lage en Lynet Mqcueen kake som jeg håper det blir en trinn for trinn utav…

Husk Giveawayen min som det blir trukket en heldig vinner av på søndag 22/1 🙂

Tusen takk til alle som deler bloggen min, setter stor pris på det!
Stor klem <3

Til vi sees igjen…

Blogglisten   Bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om “Vaniljekake uten egg

    • Beklager sent svar! Vanksleig å si, er du sikker på at pinnen du sjekker med om den er stekt er helt fri for røre? Å ikke skjær i de for tidlig. La den stå til den blir avkjølt på benken før den settes i kjøleskap eller deles. Vurder å steke den i 2 omganger neste gang.

    • Jeg liker godt bringebærmousse i vaniljekake, gjerne sammen noe sjokolade om man ønsker. Evt er også bringebær og italiensk marengssmørkrem godt også om man ønsker en mere stabil og holdbar kake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *